Az autónak a hűtő rendszerét ha csak higitatlan fagyállóval töltsük fel az nem fog úgy melegedni mintha keverve lenne vízzel?
Az szerintem lehetetlen. Mármint 35 éve van autóm, és még sosem tapasztaltam ilyet.
Rendesen légtelenítetted a rendszert a feltöltés után?
Sokan azt hiszik, a tömény fagyálló a legjobb, pedig nem. Az 50-50%os keverés desztillált vízzel a legjobb. A tömény fagyálló ráadásul még károsíthatja is a hűtő rendszert.
Érdemes lenne elolvasgatni.
Üdv!
Pár év eltelt a kérdés óta, de pont tegnap jártam úgy, hogy még összel túlhígítottam az arányt és csak -12˙C-os volt a fagyállóm, viszont menet közben irtózatos meleget tudott produkálni az autó. A hajnali fagy miatt ijedtemben leeresztettem az autóból amennyi csak kijött és tömény fagyállóval helyettesítettem. Különös módon szinte felére romlott a fűtés hatásfoka, ellenben nincs motor túlmelegedésem sem, ami nem jelenti, hogy nyáron sem fog felforrni. Még nem mértem meg, hogy hány fokos, de számításom szerint -55-60˙C-os lehet most a keverék. Így az előzőekben linkelt írás alapján megint le fogom engedni és felhígítom előírás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!