Mennyi papír kell az autó hűtő elé?
Sziasztok!
Nemrégiben írtam, hogy a víz nem melegszik, ha álló helyzetben felmelegítem, akkor is visszahűl. Termosztátot nem cserélte ki a szerelő, mert állítólag jó (forró vízben nyit, kivéve zár). Viszont a probléma továbbra is maradt. A következő a kérdésem: A hűtőből mekkora részt kell lefedni, hogy normális hőmérséklet meglegyen, de ne melegedjen túl?
Illetve lehetséges, hogy a mérőóra vagy a mérőgomba a rossz? (Álló autó, járó motorral melegszik, menet közben hűl, lassú menetnél (30-40 km/H) városban melegszik).
Válaszotokat várom és köszönöm előre is.
Válaszotokat előre is köszönöm.
ha az egészet letakarom attól elég nagy valószínűséggel felforr a víz vagy a hűtőventilátor így is tudja hűteni?
Kb. 400 km-t mennék vele (250 autópálya 150 közút)
Én is 2/3-ot takarok, de takarás nélkül is normálisan (elvárható módon) működik, természetesen némileg lassulnak a történések.
De nálad valami hiba van, önmagában a takarás nem oldja meg a gondot!
Gomba rossz? Elindul-e megfelelő hőmérsékletnél a ventillátor? Ha igen, akkor gomba, vezérlés jó lehet...
(Takard le teljesen a hűtőt, így elérheted a bekapcsolást. De azért figyelj oda, mert ha hiba van, megsülhet a motor. Időnként állj meg és tapogass!)
B@zmeg milyen szerelő ez?
"Forró vízben nyit." A 60 fok is forró meg a 90 is, akkor honnan tudja, hogy jó-e? Cseréld ki a termosztátot. Ha jól működik akkor nem kell letakarni a hűtőt. Ez a 120-as Skodáknál volt utoljára divat..
Az lesz! Ki lesz cserélve a termosztát. Lehetséges, hogy nem 85-105 között van nyitva, hanem az alsó értéke lejjebb esik? Pl. 45-55-re?
Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!