Milyenek a nyomas viszonyok egy Negyutemu Szivo Otttomotor forgattyushazaban?
A neten találsz róla szakirodalmat. Én ilyenkor nem is szoktam magyarul keresni, angolul sokkal egyszerűbb. Ha jól emlékszem te angol nyelvterületen élsz, szóval nem lehet nagy gond.
Ez mondjuk valami Detroit Diesel kézikönyvéből van, itt a nyomásértékek is megvannak, gondolom hibakereséshez. Nem gondoltam volna hogy vákuum lenne a 4T-eknél, a tippem alacsony nyomás lett volna. Lehet azokban a kisgépekben olyan pontos illesztéseket használnak, hogy nem jut le nyomás a gyűrűk mellett, a kisméretű forgattyúsházban pedig a szívótorok minimális vákuumától alakul ki szintén vákuum. Egy hengernél biztosan van pulzálás, több esetén kiegyenlítődhet (ha nem együtt mozognak a dugattyúk).
Ez volt az első találat "cranckcase pressure" szavakra, biztosan van részletesebb is.
Bár alaposabban belegondolva ha a forgattyúsház össze van kötve a szívótorokkal, az pedig ugye a külvilággal, akkor az elég rendesen tompítana bármiféle nyomáslengést.
Azt hiszem elő kéne keresni az egyetemi jegyzeteket.. :)
Koszonom Valaszod de nagyon kivancsi Allatfajta vagyok.
Olvastam rola es irtak tobb forumon is hogy az Amerika autoknal egy Nepbetegseg a vakum a forgattyushazban mivel elszivja az olajat a szimmeringektol es azok szarazon mennek tonkre. Arrol is olvastam hogy a versenyautokban kulon szivattyu helyezi nyomas ala a forgattyushazat, hogy sureteskor kisebb legyen a gyuruk melett a veszteseg. Osszesegeben csak azt latom elkepzelhetonek hogy a szivotorki vakum elegendo ennek fenntartasahoz...de hogyan? Mivel suriteskor a dugattyu felfele halad de a gyuruk melett nagynyomasu gaz aramlik le...lefele jovet meg a kipufogogaz is jon vele kiveve szivaskor... vagyis a 2 fordulat 3/4 reszeben nagyobb a nyomas a dugattyu felett mint alatt...es mint tudjuk a szivotorokban a vakum Max -1 lehetne de hat annak kozeleben sincs mert ugye ez csak elmelet...mig a dugattyu felett 6-8 bar nyomas az teljesen rendben van. Meg ha vakum van akkor ugye a szimmeringek sem tomitenek megfeleloen esetleg mellette poprt szivhat...na ezeket nem ertem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!