Igazoltatáskor szonda megfújása előtt a rendőr miért kérdezi meg, hogy ittunk-e előtte?
A kérdés akadémikus és én sem értem.
Ha nemmel válaszolok és a szonda ittasságot mutat ki, nem kapok nagyobb, vagy súlyosabb büntetést.
Fontos tudni, hogy a fúvócsöves szondát csak akkor vagyok köteles megfújni, ha azt elöttem veszik elő és a cső felénél lévő perforáció mentén, csak az egyik oldalról veszik le a fóliát és én magam távolítom el a felém a (megfújási oldalon)lévő fólia maradványt.
Tapasztaltam, hogy a kocsiból kiszálló rendőr, már a felhelyezett védelem nélküli csövet tartja elém.
Mikoron saját esetemben megtagadtam a megfújást a rendőrök nem találtak a kocsijukban intakt, sértetlen fúvócsövet.
Ez azt jelenti, hogy egyetlen csővel fúvatnak boldog-boldogtatalant.
Kíváncsi lennék, mi a véleménye erről a járványügyi felügyelőségnek.
Ha nem tudnak érintetlen, originált fúvócsövet biztosítani meg kell tagadni a szondáztatást a megfelelő ellenőrzés biztosításának hiánya miatt.
Ha azt mondod, hogy ittál, de:
- megtagadod a szondahasználatot
- esetleg nem tudod valamiért megfújni,
- a szonda 0,0%-ot jelez ezek után,
akkor már visznek is vérvételre. :)
Egyéb iránt számít az is, hogy mikor, és mennyit ittál. Van ami csak szabálysértésnek minősül, de van ami viszont bűncselekmény.
Ha a kérdésre igennel válaszolsz, önkéntesen bevallasz egy szabálysértést, vagy bűncselekményt, és ezt a rendőrnek ki kell vizsgálnia (elvégre azért van, hogy a jogsértéseket megakadályozza, és az elkövetőeket elfogja)
Ha nem vallod be, és tényleg ittál, akkor egy szabálysértési ittasság esetén nem számít. De ha bűncselekmény elkövetésének megfelelő mennyiséget ittál, akkor már igenis számít, hogy bevallod-e, az ügy ugyanis bíróság elé kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!