Vettem egy kocsit tegnap (audi A6) és nagyon sokat fogyaszt ez normális?
ami a linken van ugyanolyat vettem.
7 liter benzint megevett kb 10-15 km városi vezetés után.
"7litert tettem bele"
Mi ez a hülyeség? Vagy elírtad?
Veszel egy A6-ost és 7 litert bírtál tankolni bele??
Ha így állsz anyagilag, akkor még nagyokat fogsz csodálkozni az alkatrész árakon, meg a többi kiadáson...
Azért megnézném azt a 28-as turbos audit, amivel nem lehet 9 nél többet megitatni:D
A 7 liter benzin valóban sok ennyi kilométerre, átlagosan 10-12-böl ki kellene jönnöd 100km-re.
Honnan tudod, hogy 7 liter? A fed.comp. alapján?
A sok hozzáértőnek írnám: nekem 2.8 biturbo benzinem van ( Volvo S80 ), 272LE viszont csak első kerék hajtás. Az elmúlt 28 000km-en vegyesben 10.5 az átlagom. 40% BP és környéke, 60% pálya.
Ha nyomom neki,városban nekem is betol simán 20 litert, pedit itt azért elég jó a fajlagos teljesítmény ( 272LE/nettó 1700kg).
Én nem nagyon csodálkozok, ha városi krúzolásnál 20 körül jön ki az átlag ( vagy épp kicsit felette). Ez egy ilyen bicikli :)
Valamit nagyon elszámolhattál.
A csajom ilyet vezet bő két éve,belecsavart vagy hetvenezret.
Automata,quattro,klíma ...
10-12 alatt szóba sem áll senkivel egy ilyen verda (városban minimum 15!) én 15-20 közt tudok vele közlekedni ha néha kalózkodom benne.
Ha sokallod a fogyasztást rakass bele gázt,a Landi Renzó pótkeréktartályosa 220-ért benne van utána feleződik az üzemanyagköltséged.
Csak úgy tudod lemérni HITELESEN a fogyasztást, hogy teljesen tele tankolod, majd x táv után újra és a különbözet leosztásával kijön a fogyasztás.
Szerintem nem evett meg annyit, amit írsz.
Persze egy szervízátnézést mindenképpen megér, olvastasd ki a hibakódokat.
Vidd el szervizbe és nézesd át rendesen.
Nehéz ilyen kevés kilométer alatt kiszámolni a fogyasztást.Fedélzeti számitógépnek is kéne rajta lenni.Nullázd ki aztán próbálgassad hogy 200-300km-re mennyi lessz az átlag.Amúgy 10-15L között kéne lenni az átlagnak.
Ne hallgass azokra akik azt írják, hogy ez normális. Számoljátok már ki idióták, akkor 100-on 70 litert kéne ennie?! Nekünk ugyan ilyen autónk van, 14l körül eszik 100-on.
Gyári fogyasztási adatok:
Városi fogyasztás 14,2 l/100km
Országúti fogyasztás 7,4 l/100km
Vegyes fogyasztás 9,9 l/100km
Úgyhogy valami biztos nem jó benne, általában a lambda szonda elromlása szokott túl magas fogyasztást okozni. Vidd el szerelőhöz sürgősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!