Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Be merjem vállalni hogy...

Be merjem vállalni hogy 1.1-es puntóval járjak dolgozni 120 km-re? :D

Figyelt kérdés
A dolgozni járás annyit takar hogy heti kétszer oda-vissza. Félek benne, de ezt most viccen kívül mondom :D 4 kis rollerkerék az 50 lovas edzett acél kaszni alatt ... :D
2011. nov. 14. 17:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

Ha egy 1.1-es olcsó kocsi nem kellett senkinek, akkor lehet valami tényleg nem oké.

Nézesd át autószerelővel, kicsit felemeli, megnézi, megmondja hogy milyen, kellene-e valamit javítani. Attól hogy zajosnak tűnik lehet jó, csak hozzászoktál a modernebb kocsikhoz.

A rollerkerekek nem a legkényelmesebbek, de ha anyagilag belefér, kényelmesebb mint a tömegközlekedés.

2011. nov. 14. 18:33
 12/20 anonim ***** válasza:
1.3D unóm volt nagyon sokáig, zörgött csörgött nagyon sokáig melóba,hegyekbe elvitt télen nyáron.Ugyan azok a kerekek vannak mint a punto alatt kicsit ráz a rossz utat nem szereti annyira az átmérő miatt de semmi más gond nincs vele.Nézesd át szerelővel nem rossz kocsik, törődni kell vele mint bármelyik más fajtával.120 km nem távolság egy kolléga naponta megteszi a céges puntoval(II 1.3 jtd)
2011. nov. 14. 21:22
 13/20 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a válaszom arra, hogy marhára nem mindegy, hogy milyen autóban ülsz. Hülye példa az, hogy bezzeg régen zsigák voltak.

2011. nov. 14. 21:30
 14/20 A kérdező kommentje:
persze hogy nem mindegy milyen autóba ülsz... de amit belinkeltél ott ittas sofőr miatt haltak meg. megnyugodhatsz... lehet hogy fiatal vagyok, és sok téren tapasztalatlan, de nem szeretem az alkoholt... egyáltalán nem iszok. és ha vezetni kell észen vagyok mindig. van egy autó ami nagyon tetszik és olcsó is, csak leeszi még a gatyámat is. mégpedig: Audi V8... gyönyörű autó :O
2011. nov. 14. 22:00
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha ittas volt, ha nem, egy fiatal biztonságos nagy autóban túlélte a baleseset míg a szembejövők az öreg kávédarálójukkal meghaltak. Nem azt mondom, hogy járjál A8-assal, de ha megteheted igyekezni kell egy kicsit biztonságosabb autót választani. Persze csak ha megteheted...mert az életed ér annyi.
2011. nov. 14. 23:18
 16/20 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Én elhiszem neked, hogy rendes vagy, nem iszol soha vezetés közben. Ezért becsüllek is. De ez sajnos kevés. A linkben található balesetben is csak egyetlen ember volt ittas, mégis 4 ember halt meg, ő meg csak a kezét törte a drága autójában. Szóval az, hogy te sohasem vezetsz ittasan és normálisan közlekedsz, sajnos ennek ellenére is nyugodtan beléd szállhat egy ilyen részeg b@romarcú. És hát az a Punto valóban nem egy életbiztosítás.
2011. nov. 15. 18:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves "ma 18:13" Válaszadó!

Kedves hogy aggódsz, de ugyanúgy érhet az életedbe kerülő sérülés egy új Mercedesben ülve, ahogy egy Puntoban. Amikor először ültem volán mögött 15 évesen (egy istenháta mögötti földúton), apám azzal kezdte, hogy "Kisfiam, a közlekedés veszélyes üzem". Amíg ember vezeti az autót, addig lesznek balesetek is, ez a mobilizáció átka. Ráadásul a gyártók egyre erősebb karosszériákat gyártanak, így a régebbi autók sofőrjei egyre rosszabb esélyekkel indulnak egy frontális csattanásnál.

Viszont ha a pozitív oldaláról nézed, a Punto nagyságrendekkel jobb védelmet nyújt, mint mondjuk egy Daewoo Tico vagy Matiz, esetleg egy Trabi.

2011. nov. 15. 18:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Persze, egy drága merciben is érhet sérülés, de mégis sokkal kisebb rá az esély! Én azt mondom, hogy a lehetőségeihez képest igyekezzen az ember biztonságos autót választani. A falra mászok attól, hogy ismerősnek 2 autója van, egy 1990-es, és egy 2001-es, és jellemzően az öreget használja, mert sajnálja eldobni. Majd nem sajnálná, ha balesetet szenvedne, és rájönne a különbségre.
2011. nov. 15. 19:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Ez a ragaszkodás. Én is vehettem volna ABS-sel felszerelt motort, de inkább sajátkezűleg összeraktam egy 40 éveset, amin nemhogy ABS, de normális (megfelelően hatásos) fék sincs. De ez már egy másik történet.

Veled vagy családtagoddal történt baleset, hogy ennyire aggódsz?

2011. nov. 15. 20:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Szeretek vezetni es eves szinten levezetek kb. 15-20ezer kilometert. Volt legalabb 5 autom, abbol csak a mostani uj. Volt olyan amelyikben menet kozben kiment a szervo es masnapra olyan izomlaz volt a karomban, hogy a poharat nem tudtam felemelni. Volt olyan amelyikben nem volt ABS es sajnos elso (es egyetlen) balesetem amikor elbambultam es 20-al belecsusztam az elottem alloba. ABS-es autoval rohogve megalltam volna, de ezzel sajnos nem tudtam es totalkaros lett a kocsi...

Azt tapasztaltam es latom az utakon, hogy auton sporolni nem szabad. Ugyanis az eleted es masok elete mulik rajta. Nem azt mondom, hogy mindenki hummer-el jarjon, meg nagy 8as audikkal, de minel nagyobb az auto, minel tobb anyag van benne, annal biztonsagosabb az auto.

Egy masik pelda: egy rokonom egy regi amerikai autoval 70el belecsuszott valakibe. Az oreg Cadillacnek semmi baja nem lett, viszont akibe belecsuszott az totalos lett mert nemcsak a hatulja szakadt szet, de ratolta az elotte levo autora igy az eleje is tonkrement. A Cadi meg szo szerint karcolassal meguszta. Mindezt azert, mert abba az utoba anno beletettek tobb tonna anyagot es akkora motorhazteteje volt mint egy franciaagy.

En a helyedben atgondolnam ezt megegyszer. Foleg hogy jonnek a rosszidok es nincs rosszabb mint csuszos uton megbizhatatlan verdaval kozlekedni.

2011. nov. 15. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!