Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megbízhatóak ezek a BMW-k?

Megbízhatóak ezek a BMW-k?

Figyelt kérdés
Első autónak szeretnék venni 316-os vagy 318-as BMW-t. Mi a különbség az e30 és a "simák" között? Megbízhatóak ezek az autók? Mi szól mellettük, és ellenük?
2011. nov. 13. 22:23
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És szerintetek, beleillik ez az autó egy 19 éves fiú arculatába?:)
2011. nov. 13. 22:25
 2/14 A kérdező kommentje:
Ja és persze a legfontosabb: a fenntartás! Nem baj ha többet fogyaszt mint egy dízel 2-es golf, de azért mégis mennyit?
2011. nov. 13. 22:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy "sima" 3-as BMW. A karosszériát különféle kódokkal jelölik. Ez alapján van E21-es, E30-as, E36-os, E46-os, E90-es és F30-as 3-as BMW. Ezek közül lehet válogatni. Ahhoz, hogy mik az előnyei és a hátrányai, legalább azt jó lenne tudni, hogy melyik szériát választod magadnak.

Egyébként általánosságban annyit lehet elmondani a BMW-kről, hogy a legnagyobb előnyük válik a hátrányukra: a gyár igyekszik sportos autókat építeni, ami az arra fogékonyaknak igen jó, viszont emiatt a BMW-kből arányaiban több a széthajtott, agyonütött, törött példány, mint kor- és kategóriatársaikból.

Beleillik-e egy 19 éves fiú arculatába? Honnan tudjuk, milyen az arculatod? Meg egyáltalán: miért kell autót az alapján választani, hogy beleillik-e az arculatodba? Nem cégautó ez, amivel a vállalt presztízsét és nemzetközi hátterét kell megmutatni (bár azt sem így illene). Ha megfelel az igényeidnek és tetszik, akkor jó, ha nem, akkor keresel mást. De az autókhoz kapcsolódó iparágak sokszínűségének jóvoltából akármilyen arculatot is tervezel magadnak, hozzá lehet alakítani az autót. Egy négyajtós 3-asból lehet sötétített ablakos, fekete "ügynökautó", vasalódeszkákkal, hurkatöltővel és nehézfémfelnikkel teleaggatott hülyegyerekautó, ízlésesen felújított nosztalgiaautó (az E21 és az E30 már erre is alkalmas), komolyan kinéző, de utcán is használható raliautó-imitáció (extraként akár DTM-ből szalajtott pályagépet is imitálhat) és zöldséghordó melóskocsi. A kombinál néha van, hogy csak ez utóbbit sikerül kihozni belőle. Minden csak azon múlik, mit akarsz kihozni belőle.

2011. nov. 13. 22:33
 4/14 anonim ***** válasza:
52%
Én amikor meglátok egy fiatal srácot egy hasonló öreg BMW-vel az jut eszembe, hogy "vagánykodni akar csak nincs rá pénze". Ez főleg akkor vicces mikor áll a pirosnál és túráztatja az 1.6-os szívót.
2011. nov. 13. 22:39
 5/14 anonim ***** válasza:
52%
1,6ost semmiképpen ne vegyél az egekben a fogyasztása és egy sima 1,7 füstös Opel bármikor lehagy bárhol, ha vagánykodni akarsz vegyél 1,8ast vagy 2,Orest.
2011. nov. 13. 22:45
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeiteket. :) Igazából mostanában kezdtek el érdekelni ezek az autók, így a tudásom róluk eléggé hiányos, nem tudtok egy oldalt (én nem találtam) ahol részletes írások vannak típusokról? Mint például az Alfa Romeokról az alfaamore.hu.
2011. nov. 13. 22:49
 7/14 anonim ***** válasza:

e21 316

[link]

e30 316

[link]

e36 316

[link]

e46 316

[link]

Megbízható jó autó mindegyik BMW bár ez erősen függ a használtsági foktól és a lelkiismeretes tulajtól.

2011. nov. 13. 22:52
 8/14 A kérdező kommentje:
Na jó, most már kezd tisztulni a kép :) Pont ezt a piros e30-at néztem én is, de itt az előző kommentelő azt írja, hogy 1,6-ost ne vegyek. Más is osztja a véleményét?
2011. nov. 13. 23:06
 9/14 anonim ***** válasza:
Így van, én se vennék 1.6-ost a helyedben. 2000-res autóm van és ültem 1.6-osban. Ég és föld a különbség. Többet fogyaszt, ez egyértelmű, de sokkal jobb élmény vezetni, közlekedni vele.
2011. nov. 14. 02:54
 10/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek. Minimum 1,8, de magamnak inkább minimum 2 liter. Optimális esetben pedig sorhatos motor.

Lehet kapni Magyarországon nem széthajszolt BMW-t? Emberi áron persze...

2011. nov. 14. 03:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!