Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most hogy drágább a gázolaj a...

Most hogy drágább a gázolaj a benzinnél így a használt dízelautók ára csökken?

Figyelt kérdés
2011. nov. 7. 16:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Tehát: A TELJES FENNTARTÁSI KÖLTSÉGET tekintve a jelenlegi üzemanyagárak nem billentették az eddigiekhez képest jobban a benzines oldalára a mérleget. Ennyi!
2011. nov. 7. 22:04
 12/21 anonim ***** válasza:
Egyébként meg adja csak az isten, hogy mindenki benzines autót akarjon venni, a dízeleknek meg lemenjen az ára:)
2011. nov. 7. 22:11
 13/21 anonim ***** válasza:

EMBER!

Te nem érted, még azt sem amit te írkálsz.

1., A kérdező még csak hasonlót sem kérdezett. Az érdekli lejjebb megy-e majd a dízel autók ára (nem, nem fog, mert az emberek annyira beszűkültek, hogy csak annyit látnak, hogy kevesebbet fogyaszt, az, hogy többe kerül összességében nem számít..)

2., MÁR ÉVEKKEL EZELŐTT SEM ÉRTE MEG DÍZEL AUTÓT VENNI

3., Most meg aztán pláne nem éri meg

4., A számításod úgy baromság, ahogy van, mivel 10 tényezőből csak 1-et veszel figyelembe...

2011. nov. 8. 08:31
 14/21 anonim ***** válasza:
Figyelj hagyjuk...ha ennyire sötét vagy, akkor nincs miről beszélni. Tankold a benzines fosodat nyugodtan! Én valahogy évi 35e km-re maradok a dízelnél, ami amúgy nem éri meg. Hát egészségedre.
2011. nov. 8. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:
A 2-es és 3-as pontod! Azt írod, hogy évekkel ezelőtt sem érte meg, most még még jobban nem! Pont ezt számoltam ki, hogy utóbbi baromság! Akkor így mondom a te gyökér nyelveden: évekkel ezelőtt ugyanolyan mértékben nem érte meg dízelt venni, mint most. Az eddigihez képest nem billent a mérleg jobban a benzin javára. Nem éri meg KEVÉSBÉ ma tartani dízelt, mint néhány éve. ÉRTED? Tudom, hogy nem...
2011. nov. 8. 10:29
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyébként 2006-ban vettünk egy dízel Renault Cliot 40e Km-rel, ma 200 ezer van benne. Ezalatt soha semmilyen motorral, dízelséggel kapcsolatos meghibásodása nem volt! Érted? Soha semmi! Több mint egy millió Ft-ot spóroltunk már vele egy benzineshez képest, amellett, hogy ez a 82Le-s dízel motor jóval dinamikusabb, mint a 100Le-s benzines. Most eladtuk, és vettünk egy újszerűt helyette, amivel újra legalább egy milliót spórolunk, mire eladjuk. Szerintem ennyi pénzből futja 1-1 becsúszó javításra. A vételi ár talán ha 300-al volt több mint a benzines, de eladásnál is kb. 200-al többért adtuk el.
2011. nov. 8. 10:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Te látom rettentő kib@szott sötét vagy, de akkor leírom mégegyszer, utoljára, aztán vagy megérted vagy nem.

Évekkel ezelőtt sem érte meg dízel autót venni, mert a vételár + szervízköltség + üzemanyag költség 100.000 km-re vetítve TÖBB volt, mint egy benzinesé.

Most pedig a vételár és a szervízköltség változatlan, az üzemanyag pedig még drágább, tehát most még kevésbé éri meg dízelt venni.

Amivel te a 2 bites agyaddal nem számolsz az az, hogy egy autót NEM CSAK tankolni kell, hanem fenntartani, szervízelni. Ami egy dízel autónál több, mivel a technika bonyolultabb és drágább az alkatrész hozzá.

Mindjárt megint leírsz egy jó nagy büdös semmit 3 részbe szedve, de mielőtt bármi baromságot írnál kérlek próbálj gondolkodni - néha hasznos.

2011. nov. 8. 10:50
 18/21 anonim ***** válasza:
Hihetetlen vagy:) Én itt arányokról beszélek, de te nem fogod fel. Ismételten hajtogatod ugyanazt, ami nem válasz arra, amit mondok. Tudom, hogy a dízelnek magasabb az egyéb fenntartási költsége. De itt most nem erről volt szó, hanem arról, hogy a jelenlegi üzemanyagár változtatott-e a benzin javára. A válaszom: NEM. Ugyanannyira éri meg benzinest vagy dízelt venni, mint akkor, ugyanis az üzemanyagot tekintve nem változott az árkülönbség x km-re nézve, sőt még nőtt is!
2011. nov. 8. 10:57
 19/21 anonim ***** válasza:

"Most pedig a vételár és a szervízköltség változatlan"

Ez így van, ahogy mondod! Egyedül az üzemanyagár változott!

Mégpedig olyan irányba, hogy 5-7 literes fogyasztást nézve pár éve 600Ft volt a benzin-dízel közt, ma pedig 700Ft. De ezt vegyük úgy, hogy ITT SEM VÁLTOZOTT az árkülönbség.

2011. nov. 8. 11:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Na PUPÁKOK!

Több évtizede dízelezek.

Lassan 600.000 Km van a 18 éves DÍZEL MERCEDESEMBEN.

Eddig az olajon, a szűrőkön, az aksin, ékszíjon és a fékeken kívül, még soha semmi nem volt cserélve rajta!!!

...és még soha nem romlott el!!

Több milliót spóroltam rajta a kis egynyári benzinesekhez képest!!!!!

Hja, és azok szidják a dízelt, akik még az életben nem voltak a közelében sem.

2011. dec. 4. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!