Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Válságkezelő autó" kell...

"Válságkezelő autó" kell nekem. Kinéztem egyet, nem tudom, hogy jó-e?

Figyelt kérdés

Szóval. El kellett adnom az előző autómat, mert olyan árfolyamkülönbözetet kellett volna fizetni, ami nem érte meg nekem arra az autóra. Megváltam tőle hamar, nem csináltam belőle nagy ügyet.

Most kéne egy saját autó (ami nem a banké). Legfőbb szempont természetesen a minél olcsóbb vételár, minél kisebb fenntartási költség. Nem presztizs autó kell, gondolkoztam én ladán is, de hiába olcsó az alkatrész, ha sokat eszik.

Most kinéztem egy '83-as 80-as audit 1,6 szívó. Sajnos nem sok teszt van ezekről, így csak a totalcaros népítéletet tudtam olvasni, és oké, hogy ott mindenki szépet ír, de lehet azért van, mert saját autó, szerelmesek belé, elfogultak.

Szóval a kérdés: Milyenek ezek az autók? Mit tudtok róluk? Mivel számoljak, ha ilyet veszek? Ezekről a régi szívókról nem hallani olyan rémhíreket, mint az új csoda-dieselekről.

A konkrét példány itt van (akár erről a konkrét darabról is véleményezhettek, ez talán még hasznosabb is): [link]

2011. nov. 6. 18:36
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ja és a belinkelt audira visszatérve: ha igazat ír a leírásban a gazdája VEDD MEG!!! olcsó, tudsz pakolni, nem is szégyen kocsi, 4-6L fog enni és kimegy a vilgból!!!
2011. nov. 12. 10:50
 12/17 anonim ***** válasza:

Számomra mindenek felett ez egy rohadt nagy abszurdum az hogy a világ pont olyan autókat "NEM" gyárt amilyenre a világ túlnyomórészének szüksége lenne.(kisfogyasztás egyszerű szerelhetőség megbízhatóság tartósság).Konkrétan a népautókra gondolok. (MAXIMUM 1000köbcentis TURBO NÉLKÜLI dízelmotor,léghűtés,fronthajtás vagy farmotor)Észbontó,ez egy agyrém ez az elb.sz.tt k.rv. modern világ.Komolyan mondom megáll az ember esze.Kb 8éve kezdődött a recesszió amit várhatóan a közeljövőben követni fog egy még nagyobb válság,benne vagyunk az energiaválságban is az egész globális gazdaság csak folyamatosan csúszik lefele a lejtőn, lassan kb a világ 80%elszegényedik)és NEM TÖRTÉNIK SEMMI!DE SEMMI!A legdurbább az hogy az autógyárak még csak nem is az átlagembereket szolgálják ki.Ugyanis a NAGY ÁTLAG vagyis a többségnek az ÚJ AUTÓ(még a használt is) csak egy álom marad.Ez egy egészen elképesztő nonszensz gazdasági folyamat amiben élünk.Olyan nagyipari mennyiségű gépkocsi gyártás folyik jelenleg a világban hogy tömegtermelésben sose gyártottak ennyi autót mint az elmúlt 15-20évben

Viszont a sors humora,vagyis az ijesztő valóság ettől függetlenül az hogy körülbelül a világ mindössze 1/5 része rendelkezik saját autóval.

2016. márc. 7. 14:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Válságautó?

!Citroen 2cv! ötszemélyes kisfogyasztású a legkisebb motor amivel szerelték az 375 köbcenti.

Ujra elkezdték gyártani a 2cv saválló erősitett alvázakat(meg az összes alkatrészét) aminek az élettartama 100év +1nap

Ha egy igazi válságautót akarsz akkor EZ AZ.Ha erősebb motort akarsz bele akkor tudod dízelesíteni.

Ezekkel a blokokkal érdemes összeépíteni

Zanetti ZDM 90/2

Lombardini 25LD330/2 vagy 25LD425/2

Ruggerini MD150,MD190,RD210

HATZ 2G40

Fogyasztás elfogadható 3-4 liter körül.

Birja a fáradt olajat sülkrumpli olajat megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak (EPA TIER IV/ (euro)Stage IIIa )

Birja a nagytávolságokat strapabiró jó masszív kényelmes megbízható erős autó gyakorlatilag szerviz és gondozásmentes.

2016. márc. 7. 15:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Itt a válság kezelő autótok..

Ennél jobb nem kell .

Jön-megy A-bol B-be teszi a dolgát oszt kész.

https://www.youtube.com/watch?v=LveBUfTjgic

1,Házilag lett építve.(kis barkácskedv és kézügyesség. marás fúrás esztergálás hegesztés )

2,Hivatalosan forgalomba lett helyezve átment a műszakin megfelelt az EU környezetvédelmi normáknak.(EPA TIER4/EU-Stage3b)

3,Mivel a motorja egyhengeres léghűtéses a fogyasztás kb 2L/100km.

4,A sebességváltó áttételezése nem lett módosítva.Ugyanaz a kispolszki váltó ami gyárilag benne volt.

5,Egyszerű erős nyomatékos dízelmotor alkalmas nagy távolságok megtételére akár napi használatban is.

6,A forgalmat nem akadályozza mivel stabilan tartani lehet vele akár a 80km/h-s tempót is.

7,Mivel egyhengeres léghűtéses dízel autórol van szó aminek a hengerűrtartalma nem haladja meg 500köbcentit(500cc/8kw/10LE) illetve a sajátömege 450kg alatt van,ezért átminősithető mopedautónak is "L6e" kategóriába.

[link]

8,Mindenki számára elérhető,nagyon olcsó fenntartású gazdaságosan üzemeltethető szervízbarát házilag is könnyen javítható kisautó.

8,nem kell ékszijat cserélni,

ennél egyszerőbb autó nem létezik.

2016. márc. 8. 11:22
 15/17 anonim ***** válasza:
14-es Magyarországon se akkor se most nem tudod semmiképpen sem lepapíroztatni!
2020. júl. 16. 00:11
 16/17 anonim válasza:
Nézd meg magyarország.hu autó lekérdezés részén a km számot. Ha nem stimmel akkor szerintem meg se nézd. Ha pedig biztosra akarsz menni car vertikál, színmérő, szerelő átnézés. Rendes szerelővel. Az autó vásárlás szerintem olyan mint az iskola ha elbaszod sokat szívhatsz miatt a jövőben. (Kocsinál párszáz ezreket sulinál pedig éveket és fizetéseket) Én a helyedben ha már régi szar akkor csak japán. (Nem csak suzukiat gyártanak.) YouTube-n van autóvásárlós videó nem egy én a totálkár, becsületes nepperét ajánlanám. Jól beszél a csávó és simán rá világít neked hogy nem ér sokat a 4 karika az is gurul és el visz a-ból b-be
2021. máj. 30. 17:39
 17/17 anonim válasza:
Én személy szerint a Mitsubishi Carisma-t ajánlanám. Ki lehet fogni egész szépeket és nekem a dizájnja is tetszik. 400-600k első évben szerintem erre is rá kell áldozni még 400-at de a végére 1 millióért van egy kocsid ami lehet hogy 15+ éves de még 5 évet elmegy. Egyszer ültem egy Mitsubishi kisbuszba 600ezer km-es volt és még simán ment. Olyan mint a régi ikarus megállíthatatlan. 😀 Sok sikert :) ha még német akkor inkább régi bálna merci azok is sokat bírnak. Régen nagy taxis kocsi volt. Abból is van 300-600ekm történet. Ami elég jól hangzik.
2021. máj. 30. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!