Autósok! Ti mit gondoltok akkor amikor egy gyalogos nem köszöni meg, hogy átengedtétek?
Persze a gyalogosnak van elsőbbsége, át kell engedned....
De nagyon sok gyalogos nem köszöni meg, pedig nem nagy fáradság megemelni a kezedet.
Én főként gyalog járok, és én szarul érzem magam ha nem köszöntem meg, mert végül is megtehetnék ,hogy nem engednek át, nem tudok mit csinálni ha így történik.
Vannak autósok akik kommentálják is magukban,hogy ha nem köszöni meg a gyalogos vagy nem foglalkoznak vele?
*áll
És még annyit tennék hozzá, hogy szerintem a legtöbb autós észre sem veszi, hogy megköszönöd-e, mert inkább már a közlekedés más tényezőivel foglalkozik.
Én is elég sokat járok gyalog, de elcsodálkozok sokszor, hogy mennyire borzalmasan közlekedik sok gyalogos... Az, hogy nem ismerik a szabályokat, nem menti fel őket a betartásukra való kötelezettség alól..
Szóval értékelhető mindenképp, hogyha megköszönöd, miután elenged, minthogy körültekintés nélkül átgázolnál az úttesten:)
Szerintem is jól esik az autósnak (én is vezetek) ha megköszönik, de nem kötelező. Az viszont kötelező, hogy az autós megálljon a zebránál már akkor is ha csak az átmenési szándékot látja, ugyanis így tanulja meg mindenki a KRESZ szerint. Szóval szerintem kicsit fura, hogy azt kell megköszönni, ami egyértelmű lenne és nem kegyesség.
Szerintem inkább bunkóság ha nem áll meg egy autós, mint ha nem köszöni meg a gyalogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!