Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósok! Ti mit gondoltok...

Autósok! Ti mit gondoltok akkor amikor egy gyalogos nem köszöni meg, hogy átengedtétek?

Figyelt kérdés

Persze a gyalogosnak van elsőbbsége, át kell engedned....

De nagyon sok gyalogos nem köszöni meg, pedig nem nagy fáradság megemelni a kezedet.

Én főként gyalog járok, és én szarul érzem magam ha nem köszöntem meg, mert végül is megtehetnék ,hogy nem engednek át, nem tudok mit csinálni ha így történik.

Vannak autósok akik kommentálják is magukban,hogy ha nem köszöni meg a gyalogos vagy nem foglalkoznak vele?

2011. nov. 4. 11:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem kell megköszönni. Elsőbbségem van, ha meg a másik oldalon vagyok, mindig nézem kit engedhetek át, lehet a 2 hetes jogsi ártalma még.

Akkor szoktam megköszönni, ha olyan helyen megyek át, ahol nincs zebra, és irreálisan sokat kéne gyalogolni a legközelebbihez. (Bár az sem kizárt, hogy volt ott valamikor zebra, csak a festék elkopott, a tábla ellopódott.

Néhány autós khurva nagy fáradságnak érzi megállni, na ha ezt látom a surmó arcán, már csak azért sem köszönöm meg. A legaljasabb, cigánytelepre való genetikai hulladékok, akik rákényszerülnek a megállásra, finoman jelzik és gurulnak előre, persze amint a testedhez ér az autó nem lassítanak. Agyon kéne verni az ilyet anyja szeme láttára.

Élnézést ha én is tajparasztnak tűnök, de le kellett vezetnem a feszültséget.

2011. nov. 4. 14:57
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Bunkóságnak tartom, mivel egy gyalogosnak sokkal könnyebb megállni, akárki akármit mond, mint egy kb 100szor akkora súlyú autónak!
2011. nov. 4. 16:30
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Még nem olvastam a válaszokat de mondd miért kéne nekem megköszönni, hogy te elengedtél? Elsőbbségem van tehát fölösleges köszöngetnem. Sehol nincs előírva, hogy intenem kell vagy bármi, vagyis nem szoktam és nem fogok senkinek integetni!
2011. nov. 4. 17:36
 14/23 anonim ***** válasza:
79%
Akinek meg nem tetszik, hogy nem köszöntem meg azt nagy ívben lesz*rom :)
2011. nov. 4. 17:38
 15/23 anonim ***** válasza:

Én sem köszöngetem, nekem van a zebrán elsőbbségem..

Ha autóval vagyok, akkor meg ne köszöngesse, szedje a lábát :)

2011. nov. 4. 18:53
 16/23 anonim ***** válasza:
Mikor mész a főúton megköszönöd minden kereszteződésben álló kocsi sofőrjének ,hogy nem hajtott eléd? Nem? Itt is ugyanaz a szitu, a gyalogosnak elsőbbsége van, a megállás nem jófejség hanem kötelező. Csak azért hiszik az autósok ,hogy kegyet gyakorolnak mert ritkán áll zebránál rendőr ,hogy büntessen.
2011. nov. 4. 19:00
 17/23 anonim ***** válasza:
46%
Nem várom el, hogy megköszönje. Egy dolog zavar csak ilyenkor: amikor megállok, a gyalogos meg továbbra is vár valamire.
2011. nov. 5. 00:09
 18/23 A kérdező kommentje:

"Mikor mész a főúton megköszönöd minden kereszteződésben álló kocsi sofőrjének ,hogy nem hajtott eléd?"

Mivel a főúton van lámpa felesleges megköszönni mert ha ott pirosat kap ,akkor is meg kell állnia, még ha nem is akarna.

Én csak az olyan helyeken köszönöm meg ahol nincs lámpa, csak zebra.

2011. nov. 5. 10:39
 19/23 Pj0tr ***** válasza:

Miért lenne lámpa?? Macisajt vagy stop tábla? Megvannak gondolom.

Én speciel megköszönöm. Fejbiccentés és szedem a lábam. Nem rohanok, de nem is tötymörgök.

El viszont nem várom, hogy megköszönjék. Egyébként van olyan helyzet, hogy nem tudod megadni az elsőbbséget. Attól, hogy zebra van nem csukott szemmel kell átmenni.

A bizonytalan gyalogos meg a rémálmom. A top1 találkozás amikor a jobbra kanyarodókat ráengedik a zöldet kapott gyalogosokra. Anyuka csak áll beszélget a barátnőjével. Persze akkor elindul az ember, mert az nem fogom megvárni, amíg mindent megbeszélnek, erre abban a pillanatban - anélkül, hogy körülnézne - tolja ki elém a babakocsit...

A KRESZt általános elsőben tanítani kellene, mert a gyalogos is részt vesz a közlekedésben és rá is vonatkozik.

2011. nov. 5. 14:27
 20/23 anonim ***** válasza:

Én nem várom el, hogy nekem integessenek, nem is tartom bunkóságnak, ha nem köszönik meg, hiszen nem udvariasságból engedem el őket, hanem mert ez a szabály. De ugyanígy én sem intek..

Olyankor mindig szoktam inteni, ha pl. szűk úton félrehúzódik valaki kocsival, pedig ott is mind a kettőnknek le kellene húzódni, de azért az mégis más helyzet.

Én akkor várnám el a megköszönést, ha nem gyalogosátkelőhelyen adok elsőbbséget egy gyalogosnak. Ilyenkor már tapasztaltam, hogy még szinte nekik ál feljebb,hogy nagyot taposok a fékbe az egyenes utamon - ahol neki semmi keresnivalója -, ha őneki átkeléshez támad kedve. Na az ilyentől rosszul vagyok.

2011. nov. 5. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!