Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 100000 km-t kibír a kocsi...

100000 km-t kibír a kocsi olajcsere nélkül?

Figyelt kérdés
Vettem egy új autót, de 3-4 év múlva úgyis eladom, addig már nem akarok rá költeni. Kibír ennyit? Kb 100000 km.
2011. nov. 3. 09:13
1 2
 11/19 anonim válasza:
Persze hogy kibírja. Egy apró trükk: Kb fél-1 liter olajat engedj le róla, mert ugye ahogy gyűlnek a km-ek, a sok elhasználódott olaj kárt is okozhat. ha leengedsz belőle akkor kevesebb lesz az elhasznált olaj, és simán ki fogja bírni. Lényeges hogy 100ezer km alatt ne is ellenőrizd az olaj szintet, mert akkor levegőhöz jut és az csak tovább ront a helyzeten. És mint ahogy a szakkönyvekben írva vagyon, az elhasználódott, csere érett olajjal hajtott gépjárműt a fordulatszámtartomány 3/4-én melegítjük.
2011. nov. 3. 16:10
 12/19 atilis ***** válasza:
Majd ha eladod a kocsit előtte értesíts itt mindenkit, nehogy véletlenül én vegyem meg. Azért nehéz normális használtautót találni manapság, mert sokan gondolkoznak így. Egy olajcsere ha magadnak csinálod, kijön 5-6ezerből, de még egy szervízben sem kérnek el sokkal többet. Persze a te autód, azt csinálsz vele, amit akarsz, gondolom hitelre vetted, 3-4 év után a bank, ha úgyis visszaveszi, nekik úgy is jó lesz. Lehet, hogy én is így csinálnám.
2011. nov. 3. 16:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Talán kibírja, de sokkal kevesebbért fogod tudni eladni mint amennyi a 3 évi olaj lenne összesen, a kockázatról hogy tönkreteszi a motort nembeszélve...
2011. nov. 3. 16:43
 14/19 anonim ***** válasza:

"

Mert úgyis eladom!! A lényeg hogy nálam bírja ki.

"

Reggel felkelsz, kimész a fürdőbe, megereszted a csapot, amiból víz helyett csak valami sáros trutymó folyik, mert a vízművek "úgyis csak eladja" a vizet. Utána elmész tankolni a benzinkútra, ahol benzin helyett csak "valamit" kapsz, mert a MOL úgyis "csak eladja" a benyát.

Aztán amikor be szeretnél sorolni a másik sávba sokan nem engednek be, mert ők "úgyis csak egyenesen mennek".

Amikor bemész a boltba hogy vegyél kenyeret, csak valami átázott, penészes kenyeret kapsz, mert ügye a pék "úgyis csak eladja" a kenyeret.

Reméljük hogyha esetleg majd következőre veszel magadnak egy másik autót, azt olyan gazdától fogod venni, aki "úgyis csak eladja".

2011. nov. 3. 19:36
 15/19 anonim ***** válasza:

Lehet én tudom rosszul, de ha ezt nem jelzed az új vevőnek és utána szétthullik a motor akkor az rejtett hibának minősül és azt te jobban megszívod mint ha kicserélnéd évente 1X az olajat.

De ha nem cseréled az olajad 3-4 évig az olyan mintha te 3-4 éven keresztül ugyan azt a "vizet" inádd tehát az úgy néz ki, hogy megiszod az origi 1,5l szentkirályi ásványvizet kivizeled és újra megiszod és ez így megy 3-4 éven keresztül. Szerinted TE kibirnád 3-4 évig???Természetesen víz és utánpótlás nélkül!

2011. nov. 3. 21:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Vegyétek már észre hogy FAKE, direkt akar felhúzni titeket.
2011. nov. 16. 00:33
 17/19 anonim ***** válasza:
Bár így lenne. Csak sajnos sok az idióta/igénytelen/szemét ember...
2011. nov. 16. 20:52
 18/19 anonim ***** válasza:

utolsó:

A remény hal meg utoljára... :)

Ha az igaz akkor inkább nem is mondok semmit, és szívből kívánom hogy tömődjön el az olajszállítása az aatónak, és bárcsak látnám majd amikor közlik a szervízben h maga nem normális, csak viccel ugye a garanciával ha nem volt olajcsere...

De annyi esze van hogy újjautót vesz, de olajra nincs pénze, ha igaz akkor elmebeteg, de szerinem 99,9% hogy FAKE

2011. nov. 16. 22:01
 19/19 zoli17 ***** válasza:

szerintem eladás elött költöztesd be a kutyát. kocsit hajtsd meg a mezőn olaj, víz nélkül. csikkeket nyomd el a műszerfalon, az ülésen reggelizz, nem baj, ha felvágod. így lesz csak hiteles -hiteles autó.

az a baj, hogy különben nem viccel a kérdező! tele van ilyen emberrel az ország: ... dolgozni büdös, vigyázni rá büdös.. kihozza 0 ft kezdőrészletre, nem fizeti a részletet, széthajtja, és fel van háborodva, hogy a bank feljelenti!

elmentem a banki visszavett autó telepre... hát.... roncstelep! százával az olyan autók, amiben soha! nem volt olajcsere, és az említett módon törődtek vele.

összes devizahiteles ****ra való!

eladó autónál 1 kérdésem van: devizára vették? mert akkor direkt szét van ***szva.

tehát a kérdezőnk tényleg nem fog olajat cserélni!

az is lehet 3 év múlva haszonvasként adja le méhtelepen, neki mind1, 0ft jában van az autó... ha 5.000 ft ot kap érte 3 évesen az is haszon.. a bank meg had mérgelődjön.... gondolja...

recsket kinyittatnám neki.

2013. márc. 31. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!