100000 km-t kibír a kocsi olajcsere nélkül?
"3-4 év múlva úgyis eladom, addig már nem akarok rá költeni" - mondd, nálad mi lenne az az időtartam, ami miatt megérné rá költeni?
Egyébként kibírja - egyszer. Utána ne csodálkozz, ha még az "eladható" állapotot sem fogja elérni az autó...
"
Vettem egy új autót, de 3-4 év múlva úgyis eladom
"
Úristen!
10e km-enként, vagy évente, amelyik hamarabb eljön, illik olajat cserélni.
Vettél egy tök új autót, ami legalább 2-3-4 millió ft volt. És ezek után sajnálsz rá évente 20-30e ft-ot fenntartásra költeni? Gratulálok.
Lehet hogy ki fog bírni, de hogy utána széthullik, az szinte biztos. Gondolom akkor ezek szerint levegőszűrőt, olajszűrőt sőt fékbetétet sem akarsz cserélni ha úgy alakul a dolog, mert minek az... és egyébként is pénzbe kerül.
Ha volt pénzed egy új autóra, akkor legyél már annyira igényes, hogy legalább a minimális kötelező szervízeket tartod... Főleg hogy ha jól sejtem, van rá 3 év gari legalább. Namost ha én szalon lennék, és megtudnám hogy nem tartottad a kötelező szervízelési periódust, simán érvényteleníteném a garit abban a pillanatban...
Hogy lehet valaki ennyire igénytelen?
Ilyen hozzáállással nem biztos, hogy nálad ki fogja bírni azt a 3-4 évet... 100.000 km eléggé sok egy motornak olajcsere nélkül, ezt még az egyszerű, kis szívómotorok se nagyon viselik el.
De most tényleg: azt mondod, úgyis eladod. Na, jó, szívassuk meg a következő tulajt, ne neked legyen rossz. De akkor te egyetlen autódat sem szoktad karbantartani, mert úgyis eladod őket?
Új autó olajcsere nélkül. Jó esély van rá, hogy tönkremegy a motor még mielőtt eladhatnád. Az olaj darabosodni fog és tele lesz fémreszelékkel.
Egyébként mi az autó típusa? Olyat nem veszünk.
Csakhogy ezt max egy baleknak fogod tudni eladni, ha nem akarsz nagyobbat bukni mint pár olajcsere.
Kb 3x kéne kicserélni, akár még egy olcsóbb olaj is lehet de legalább legyen kicserélve.
"Mert úgyis eladom!! A lényeg hogy nálam bírja ki."
A lényeg, hogy pusztuljál meg te idióta. Remélem 50-60 ezer km után eldurran vmi pályán 130-nál és felkenődsz a szalagkorlátra, csak másban ne tegyél kárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!