Mikortól akarják bevezetni, hogy kezdő vezetői engedéllyel 2 évig csak jogosítvánnyal rendelkező mellett vezethetsz, Illetve hogy ha mondjuk. okt.8 án vezetik be, de én okt.7-én jelentkeztem akkor rám is érvényes ez a szabály?
Nem tudom, mi ez a hülyeség, ami manapság terjed, hogy csak jogsival rendelkező mellett vezethetsz. Soha nem volt még ilyen javaslat sem. Kizárólag a korhatárt akarták 21 évre emelni.
Egyébként kezdő vezetői engedély most is van, 2 évig nem vontathatsz pótkocsit.
19:00-es válaszolónak!
Igenis volt róla szó a tv-ben!
Amúgy szerintem nem fogják bevezetni, mert ez eddig (tudtommal) csak egy -rossz- ötlet volt.
Ez így van pl Németországban.
17 és 18éves korod között csak akkor vezethetsz ha van melletted egy olyan emberke akinek már legalább 2éves a jogsija,ez a mai napig így van.
Nálunk ilyen valszeg nem lesz.
Én úgy tudom, hogy elvetették ezt az ötletet. Amugy csak egy példa: nekem 2,5 éve van jogsim, napi szinten vezetek, viszont van ismerősöm, aki több mint 7 éve letette a forgalmi vizsgát, és azóta csak 1szer ült autóba! Akkor kinek is van több tapasztalata?
Szóval nem attól függ ki a tapasztaltabb, hogy hány éves a jogsija...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!