50ccm-es robogó 4t vagy inkább 2t?
jaciger:
Az Aprilia Sr 50 ditech az sose volt 4 ütemű. Igaz nem keverék kell bele, hanem külön olaj meg benzin, a saját olajozás miatt, mint ahogy a mai robogókban ez megszokott (magának keveri). Megy mint a mérgezett egér, és nem is fogyaszt sokat a ditech rendszer miatt (befecskendezős), de kicsit már túl modern. Nem rossz, de egy robogóba szerintem fölösleges a befecskendező. Én a Kymco-ra esküszöm. Nem drága, és nem is kínai. Most vásároltam vissza a régi Kymco S9-emet. Hibátlan kis gép. Ez gyári (fojtások persze kiszedve), és 75 fölött van a vége, de van egy másik Kymco S9-em is, abból is kiszedtük a fojtásokat, kapott egy LeoVince TT kipufogót, nagyobb főfúvókát, meg 5,6 grammos görgőket, és gyorsul mint a barom, a vége meg kb 90 körül alakul, persze ha folyton úgy hajtanám, akkor a gatyámat is lezabálná, és nem is élne sokáig. Honda, Yamaha, Aprilia stb, nem rossz gépek, de főként a márkát fizeted meg.
A Kymco nem kínai, nem is új márka (a 60-as évek óta gyárt robogót/motort), tajvani, semmivel nem rosszabb mint a nagy nevek, jobb mint a kínai cuccok (pl keeway) és szinte minden bagóért van hozzá (karbantartás és tuning is) a nagy nevekhez képest. Élettartama pedig, ha vigyázol rá bőven van annyi, mint a naaaaagy márkákénak.
Szóval ha még aktuális, de bárki másnak is a Kymco-t ajánlom, nekem 2 van, és kiválóak. Ja, és ha dinamikusan akarsz motorozni, mindenképpen kétütemű!! Nem szervízigényesebb mint a 4 ütemű, sőt, nem kell az olajcserére figyelni, 1000km-enként kiveszed a gyertyát szemrevételezésre, max 3000km-enként kicseréled, mega hajtóműolajat is, varioszíjat én 8000-nél cseréltem és ennyi. Jól bírják a tuningot is. Fontos: minőségi 2t motorolaj kell (pl Repsol), illetve NORMÁL 95-ös benzin. Én a "sárga benzinkút" "piros címkés" benzinjét tankoltam, mert a legjobbat akartam a motorjaimnak, és tönkretette mindkettőn a karburátort. Szerelői (márkaszervíz) javaslatra most már kerülöm a prémium benzineket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!