Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő vezető vagyok, és nem...

Kezdő vezető vagyok, és nem merek előzni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Augusztusban lett meg a jogsim, és szeretnék a héten bemenni a suliba autóval mert egyébként későn érnék haza. Az a baj, hogy erre felé szokott lenni ilyen lassú traktor meg ilyesmi :D. Ezeket nem merem megelőzni, mert nekem a távoli szembejövők is közelinek tűnnek, és mindig várom, hogy ne jöjjön senki, közbe meg 5-en megelőznek... Mit tegyek? Az meg csak nem megoldás, hogy reménykedek, hogy nem lesz ilyen szitu, mert egyszer meg kell tanulni, de mégis mit csináljak ilyenkor?
2011. okt. 18. 23:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Megnézném a papíron 50, valóságban inkább 45 le-s kocsimmal mit művelnél... Lényegében csak lendületből tudok gyorsítani... :P

Ha meg lepadlózom, szegény "megfullad"

2011. okt. 20. 19:39
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
Azért megnézném te agybajnok hogy pl 70-nél 5-ösben hogy előzöl meg egy autót visszaváltás nélkül. Egy 85 LE-s kocsinak visszakapcsolás nélkül mennyi kell amíg kellően felgyorsul 70-ről egy biztonságos előzéshez? Nem csak a 30-al totyorgó traktort kell tudni megelőzni mert az nem nagy kunct. Mondjuk országúton egy 80-nal totyorgú kamiont bátor dolog 5.-ben megelőzni. Jó hosszú előzés lehet... Remélem nem én leszek az aki akkor szembe jön veled... Inkább járjál busszal ahelyett h itt döngeted a melled hogy a te 85 Le autóddal úgy vezetsz mint más egy sportkocsival. Még én is visszaváltok pedig nálam 180 LE van. De 70-80-nál kb 5 mp egy kamiont megelőzni. Ez visszaváltás nélkül mennyi lehet nálad? 20 mp kb? Annyi idő alatt vagy fél kilómétert megteszel akárcsak a szembejövő. Mennyit szánsz a szembejövőnek? 2 km-es távot? Na az ilyenektől tudok falra mászni. Tele van veletek az ország. Totyogtok mint a tetvek ahelyett hogy mennétek amikor meg előzni kell büszkén toljátok a teherautót magatok előtt....
2011. okt. 20. 20:23
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Tudod apukám figyelem a szembejövő forgalmat folyamatosan, nem csak nézek ki a fejemből. És mielőtt odaérne az utolsó szembejövő már elkezdek gyorsítani megfelelő ütemben és így abban a pillanatban amikor elhalad mellettem már be is értem az előttem lévő seggébe és megvan a 20-30 km/h-s sebességkülönbség, csak kikapom a kormányt és kész ;) De úgy látom ez beked új. És hidd el sokkal jobban vezetek mint te, úgyhogy 2-nk küzöl inkább neked kellene busszal járnod. Egyébként meg ne utasítgassál engem rendre p*csfej.
2011. okt. 20. 21:58
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

Azt te honnan tudod hogy jobban vezetsz mint én??? Anyukád mondta vagy a barátnőd?

"és így abban a pillanatban amikor elhalad mellettem már be is értem az előttem lévő seggébe"

Gratulálok remélem akkor fog besatuzni előtted hátha megjön a józan eszed...

Amúgy érdekes lehet az a gyorsítás visszaváltás nélkül... 20 autónyi követési távot hagysz az előzendő és közted? Mert visszaváltás nélkül kb ennyi kell amíg kellően felgyorsulsz egy 86 LE-s kis szarral... Te vagy hazudsz vagy elmebeteg módon előzöl. De hogy annyi rutin nincs benned mint egy tólószékes tanulóvezetőben az is biztos. Nekem azt ne akard beadni hogy olyan baromi nagy sebesség különbséggel előzöd le a előtted lévőt. Nem egy autót pl hanem egy 18 m hosszú kamiont.. Azt nekem te nem adod be hogy visszaváltás nélkül ennyire fel tudsz gyorsulni pár méteres különbségen. vagy nagyon hosszan előzöl úgy hogy szembe legalább 1 km-re nincs senki, vagy legalább 300 LE-s a kocsid csak nem tudsz róla... Valóban, ennyi ésszel tudod nem csak nálam, mindenkinél jobban vezetsz... De remélem nem én jövök majd veled szembe amikor nekiállsz Scumacherkedni az országúton...

2011. okt. 21. 03:01
 15/21 anonim ***** válasza:

Jah amúgy ugyanazt írtad amit én

"Tarts az előzendő autó mögött nagyobb követési távot.

Amikor a szembejövő az előzendő mellé ért válts vissza és kezdj el rágyorsítani.

Amikor a szembejövő elhaladt melletted ugorj ki így addigra már némileg felgyorsult autóval tudod megkezdeni az előzést."

Érdekes amit mondtál az alapján te is így előzöl... A különbség csak annyi h én visszaváltok hogy jobban felgyorsuljak. De az első megjegyzésed az volt hogy mennyi láma van itt aki csak okoskodik... Érdekes mint kiderült te is így csinálod max nem váltsz vissza... Akkor most mindenki láma csak te nem?

2011. okt. 21. 03:05
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

"Érdekes mint kiderült te is így csinálod max nem váltsz vissza... Akkor most mindenki láma csak te nem?"

Így van ;)

2011. okt. 21. 12:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Örülök hogy ennyi vérprofi van az utakon....
2011. okt. 21. 22:12
 18/21 anonim ***** válasza:
74%

10: Majd a BÖRTÖNBEN elmélkedj arról, miért kapcsolunk vissza - Azért kapcsolunk vissza kisgyerek, hogy teljesítményfelesleg keletkezzen. Azért kell a teljesítményfelesleg, hogy ne a határon autózva akarj 86 lóerővel (öreg toyota corolla? Honda civic, 3.gen, 1.5B?) előzni, mert ha a szembejövő gyorsabb, mint ahogy te -rosszul- felmérted, vagy bejön a kereszteződésbe, ahol szabálytalanul előzöl, egy autó balról, akkor meghaltál, vagy még rosszabb, megöltél valakit a hülyeségeddel! Mert -szerinted- nem kell visszakapcsolni!

(Hivatásos sofőr, 1 Millió+ km, rallye-s múlt)

Én 150 lóval, 300NM-rel visszakapcsolok, pedig ezzel aztán már tényleg nem kéne, bárhol megindul... (Kivéve traktornál, ott akkora a relatív sebességkülönbség, hogy hozzám képest áll.)

Tanácsot? Ha félsz, ne vezess. Vitesd el magad vezetéstechnikai tréningre, ott megtanítják, hogy kell valójában vezetni. Én nem adtam volna neked jogsit, ha látom, hogy félsz egy ilyen hétköznapi manőver közben. Emberek halhatnak meg azért, mert te félsz előzni ezért bevállalnak egy kamion PLUSZ TE, PLUSZ A MÁSIK HOZZÁD HASONLÓ-ból álló kocsisor előzést, mert nem akarnak mögötted balfácánkodni. Mondjuk 86 lóerővel... (Megjegyzem, nem akadályozhatsz, különösen nem veszélyeztethetsz.)

2013. okt. 23. 23:54
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit kell itt a 86LE-s kocsit szidni... Valakinek erre van pénze mint pl nekem,de attól lehet hogy jobban vezetek teknikailag mint más a 40 millás bömössel..

Nem értem miért a kocsi alapján kell szidni egy embert,meg egy kalap alá venni mindenkit akinek 100 ló alatt van a kocsija.. A másik pedig,hogy magyarországon 100-110 lóerő bőven elég... Akkor kell a 200 lóerő ha te állandóan előzgetsz,gyorsan akarod befejezni, a lehető legkisebb réseket is kihasználva... De szerintem 100-120 lóerő bőven elég ha következetes vagy... Aki pedig mondta hogy nem kell visszakapcsolni,az meg gondolom másodikba megy a 60 al haladó autó mögött....

2015. nov. 15. 18:27
 20/21 anonim válasza:
Friss jogsis vagyok, suzuki 1.0-ám van. 70-80as tempónál 5.ből mennyire célszerű viaszakapcsolni előzéskor?
2017. júl. 16. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!