Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsimhoz szeretnék venni...

Kocsimhoz szeretnék venni alkatrészt, de melyik fajtát?

Figyelt kérdés

Neten nézelődtem kerékcsapágy után, de több fajta is van, eltérő árba, márkába. De van olyan is ami másképp néz ki mint a többi. Számít valamit ez a minőségen kívül?

Típus, évjárat stimmel. Csak félek hogyha megrendelem akkor nem a megfelelőt sikerül, illetve valamilyen úton-módon nem passzol a kocsimhoz. Azért akarom netről mert így olcsóbban kijönnék.

2011. okt. 17. 00:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Motorkód alapján rendeld és akkor nem érhet meglepetés.
2011. okt. 17. 00:39
 2/6 anonim ***** válasza:
5%
Alvázszám alapján sem biztos hogy jó lesz, bár a legnagyobb esélye így van. A legbiztosabb ha a gyárit rendeled meg, vagy beviszed a márkaszervizbe. Ott biztos a jót rakják bele. Akinek autója van, az ne spóroljon rajta. Az utángyártott soha nem lesz olyan mint az eredeti. Lehet hogy az eredeti háromszor annyiba kerül, de háromszor annyit is bír ki, és minőségben is jobb mint a gagyi utángyártottak.
2011. okt. 17. 00:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem minden esetbe jobb a gyári.. :D

De te tudod...

A kaszni kód szerintit célszerű beletenni.

És a forma/megoldás természetesen sokban befolyásolja a tartósságot. Célszerű lemérni precizen és mikor a boltba vagy ott is megmérni az újat. Mivel a kerékcsapágyat bepréselik így azt ha rosszat rendelsz kidobhatod ha ki kell venni. A csapágyon rajta van az acél minőségét jelző szám is. Annak nézz utána mi a legjobb. Nem mindíg a legdrágább a legjobb.. Nekem például egyszer akartak adni kuplung hidraulika csövet a kocsimba 12ezer Ft ért gyári BMWt.. Átmentem az autószerelő ismerősömhöz és kinevetett. fogott egy tekercsrézcsövet levágott egy métert és megperemezte 2 perc alatt a 2 végét. Ő ezt egy sörért csinálta nekem. úgyhogy spóroltam 11800 Ft-ot.

azóta is tökéletesen jó a kuplungom..

2011. okt. 17. 03:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Kerékcsapágyat motorkód alapján?

No és mi az a "kaszni kód" ??

Mintha a Holdon járnék!

Szóval irány a BÁRDI és kell a forgalmi engedély.

Alvázszám alapján beazonosítható a pontos típus (azért nem árt ha viszed a kiszereltet vagy legalább fotóról felismered mert történhetnek csodák évjáraton belül is).

A koreait Ők sem javasolják majd valószínűleg az SKF lesz a legjobb árban.

PS.: A BMW nem a sóherek autója.

2011. okt. 17. 07:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát valóban nem, csak nem mindegy hogy egy 20 évesről van szó vagy egy X6 - osról.
2011. okt. 17. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Az skf egyre szarabbakat gyárt amit javasolnék ami még jó is és elérhető áron van:Meyle,Bendix,Hans-Pries
2011. okt. 19. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!