Mennyiben befolyásolja az autó élettartalmát?
Ha pl.: egy VW Polo 1.4 (PD)TDI vel a max sebességen (kb 179 km/h) megyek, hosszútávon, ilyenkor kb 4700on pörög a motor, kb 5000 leszabályoz.
Igazából csak annyi a kérdés, hogy ilyen dízeleknél, mennyire egészséges hogyha gyakran ilyen "nagy" sebességgel megyek, és ezáltal ennyire pörög a motor?
(Németországban élek :), nekem nincs ilyen autóm, csak egy hasonlóval szoktam menni, de azt sem hajtom, pont azért mert féltem, hogy idő előtt gond lesz.. )
Ez nagyon jelentősen csökkenti az élettartamát, ugyanis nem erre lett tervezve.
Az autók tartós utazósebességét általában a végsebesség 70-75%-a köré szoktál belőni, ez az a sebesség, ami még nem koptatja a motort erőteljesen.
a 80-90km/h szerintem ez nem túl gyors,és nem is lassú.
pont ideális.
ez az 1.4 motor most csak példa volt, egy 1.9 PD TDI is lehetett volna akár :)
Egyébként valóban, 90-100 km/h körül optimális, akkor volt mikor 4L alá le vittem az átlagfogyasztást.
Nagyobb motornál nem számít ennyire? Én szerintem a Dizel alapból nem szereti ha magas fordulaton van tartósan :)
Látom nem volt jó példa a 1.4 es TDI:)
A kérdés nem erre a motorra vonatkozott volna, hanem általánosságban a dízel motorokra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!