Mi a véleményetek erről a rendszerről? 10 Ft 100 km-re való üzemanyag.
14:53
A belsőégésű motor a tüzelőanyag elégetéséből származó hőt mechanikai munkává alakítja kb 40% os hatásfokkal.
A generétor a motor mechanikai munkáját villamos munkává alakítja kb 90% os hatásfokkal.
A vízbontó a villamos energiát kémiai energiává alakítja kb 60% os hatásfokkal.
Majd ezt a kémiai energiát újra befekteti a belsőégésű motorba, ami megint csak 40% körüli hatásfokú.
A többi energia hővé alakul. :(
Van egy drága, és bonyolult vízforralód...
Nekem nem nyitotta meg az oldalt, de hagyjuk. Amit írtak egyesek, abból tudok következtetni, hogy miről van szó. Létezik olyan szivattyú, ami benzinmotoros és egy külön tartályba vizet is kell tölteni, azt bontja [...] ezzel elősegíti az égés hatásfokát. Létezik, működik! Nem tudom, hogy autónál használják-e, de szerintem működhet, főleg úgy, hogy, ha egy dinamóval segítjük a fékezést, ezzel energiát nyerünk, meg még, ha napelem van az autó tetején, na akkor már nagyon jók vagyunk! A kérdés csak az, hogy a H2-t és az O2-t hol tárolod?
Tegyük fel, van egy esetleges baleset, kigyullad az autó, a H2 és az O2 gázok kiszabadulnak, keverednek, még ha nem is H:O 2:1 az arány, akkor is rengeteg durranógáz fejlődik! Itt a gond! De ha ezt ki lehetne küszöbölni, akkor nem lenne rossz dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!