Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 2006os Passatot 1,9 es PD...

Egy 2006os Passatot 1,9 es PD TDI vagy 2, 0 CR TDI motorral vennétek?

Figyelt kérdés
(tartósság, fogyasztás szempontjából)
2011. okt. 6. 21:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ezzel az euróval? Vagy van régről dugiban?:)
2011. okt. 7. 18:54
 12/16 anonim ***** válasza:

„Arra akartam kilyukadni, hogy nyilván azért van tele az utca benzines Passatokkal, mert azt annyira megéri megvenni a dízel helyett.”

Most divat a dízel, szerintem ennyi az oka. Az hogy mennyit lehet rajta spórolni, az a szerencse kérdése. Nyilván amíg minden jól megy, addig csak azt kell számolni hogy mennyi az üzemanyag. Aztán ha beüt valami, akkor utána lehet számolni az egésznek.

A legújabb Passathoz szívó benzines már csak a 3,6 literes V6-os van, tehát a turbófeltöltő az összehasonlítás szempontjából kiesik a képletből, de a régebbi 2 literes FSI motorral nem vitás hogy lényegesen kisebb a bukás veszélye, mint bármelyik TDI-vel.

Tudom hogy 100 emberből 99 érzéketlen ezekre a dolgokra, de én 5-nél kevesebb hengerrel nem tudnék együtt élni egy dízelmotorral, pedig még az öthengeresek is büdösek és kormoznak, de legalább valamennyire kulturáltan viselkednek.

Ilyen motor viszont nincs a Passathoz.

Példának itt egy 15 éves Volvo, mennyivel szebben szól, mint akármelyik mostani négyhengeres:

http://www.youtube.com/watch?v=h7uJe0QlbJE

http://www.youtube.com/watch?v=YWAggNdMD2s&t=13s

http://www.youtube.com/watch?v=HpweJanYj7c

2011. okt. 7. 19:27
 13/16 A kérdező kommentje:
Nekem is volt egy 1,8T Audi A4esem s ment mint az allat, de igazan nem tudtam kihasznalni, most kiprobalnek egy dieselt. A csaladban mar van egy 1,9es Seat Altea 2005os es meg nem kellett ra kolteni es tetszik ahogy megy, csak azert egy passat sokkal nagyobb. Egyet ertek azzal amit mondasz, hogy ha baj van vele akkor nagyot lehet bukni...
2011. okt. 7. 19:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Sajnos a PD TDI-t elcseszték és valóban drága amikor széthullik...

...és valószínű, hogy pont nálad éri majd el azt a km-t.

A mostani autókba minden alkatrész, egy kisebb vagyonba kerül.

Sajnos az a helyzet, hogy már csak "eldobhatós" autók készülnek egy jó ideje !!!

Nem biznisz, a tartósság...

2011. okt. 8. 04:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem B6-os 1.9PDTDI 132le Passatom volt, 480e km-t mentem vele...(Gond egy szál se!)Aztán vettem egy RS Octáviát 2.0PDTDI-vel hibátlan!
2012. márc. 17. 04:15
 16/16 Imi Radics válasza:
Passat, 1.8T (Benzin) Leg jobb.
2016. dec. 23. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!