Egy 2006os Passatot 1,9 es PD TDI vagy 2, 0 CR TDI motorral vennétek?
„Arra akartam kilyukadni, hogy nyilván azért van tele az utca benzines Passatokkal, mert azt annyira megéri megvenni a dízel helyett.”
Most divat a dízel, szerintem ennyi az oka. Az hogy mennyit lehet rajta spórolni, az a szerencse kérdése. Nyilván amíg minden jól megy, addig csak azt kell számolni hogy mennyi az üzemanyag. Aztán ha beüt valami, akkor utána lehet számolni az egésznek.
A legújabb Passathoz szívó benzines már csak a 3,6 literes V6-os van, tehát a turbófeltöltő az összehasonlítás szempontjából kiesik a képletből, de a régebbi 2 literes FSI motorral nem vitás hogy lényegesen kisebb a bukás veszélye, mint bármelyik TDI-vel.
Tudom hogy 100 emberből 99 érzéketlen ezekre a dolgokra, de én 5-nél kevesebb hengerrel nem tudnék együtt élni egy dízelmotorral, pedig még az öthengeresek is büdösek és kormoznak, de legalább valamennyire kulturáltan viselkednek.
Ilyen motor viszont nincs a Passathoz.
Példának itt egy 15 éves Volvo, mennyivel szebben szól, mint akármelyik mostani négyhengeres:
http://www.youtube.com/watch?v=h7uJe0QlbJE
Sajnos a PD TDI-t elcseszték és valóban drága amikor széthullik...
...és valószínű, hogy pont nálad éri majd el azt a km-t.
A mostani autókba minden alkatrész, egy kisebb vagyonba kerül.
Sajnos az a helyzet, hogy már csak "eldobhatós" autók készülnek egy jó ideje !!!
Nem biznisz, a tartósság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!