Miért nem indul Yamaha Jog robogóm önindítóval, amikor rúgásra egyből indul?
Sziasztok ! Segítségeteket szeretném kérni Yamaha Jog robogóval kapcsolatban.
A probléma a következő: a motor rúgásra függetlenül attól hogy hideg vagy meleg rögtön indul,
viszont ha önindítóval próbálom indítani hiába az ujj aksi és az intenzív forgatás a motor nem akar beindulni.
Ha valakinek valami ötlete vagy tapasztalata van ilyen téren pls irjon már nekem. Előre is thx.
Ez érdekes. De ha el kopott a motor akkor rúgásra sem kellene neki egy pöccre indulnia nem? Vagy rosszul tudom hm?
Esetleg valami más ötlet?
Szerintem az a probléma, hogy az önindító a névleges értéknél nagyobb áramot vesz fel (kopottság, menetzárlat, stb. miatt) ezért a gyújtás intenzitása erősen lecsökken.
Rúgásnál az akkumulátor teljes energiáját a gyújtótekercs veszi fel, ezért indul.
Meg kellene mérni az önindító áramfelvételét.
"Szerintem az a probléma, hogy az önindító a névleges értéknél nagyobb áramot vesz fel (kopottság, menetzárlat, stb. miatt) ezért a gyújtás intenzitása erősen lecsökken. "
Ez kizárt mivel a gyújtásnak teljesen független külön tekercse van, ami semmilyen összefüggésben nincs az akkuval, se az akku töltő tekercsel (ami egyenirányítva is van, )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!