Na most szabad menet közben 1-be váltani, vagy csak az álló autónál? Hm?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 27. 20:46
1/12 anonim válasza:
Szabad, ha elég lassan mész, és/vagy már erőlködik 2-esben.
2/12 anonim válasza:
Ha szinkronizált az 1-es fokozat, akkor szabad. Kb: ha engedi nagyon lassan gurulva 1-esbe rakni, akkor szabad. Amúgy meg úgysem tudod :D
3/12 anonim válasza:
Szerintem csak elindulásnál.Amúgy fölösleges.Rám is szólt már ezért az oktatóm.Ha nem állsz meg, akkor maradj kettesben.
4/12 anonim válasza:
Az utolsó válaszolóval értek egyet.HA lassan gurulsz kettesben,nagyobb gázt adsz neki aztán simán mész.Az én autóm az nem is engedi hogy 1-est tegyek még ha lassan gurul akkor sem.
5/12 A kérdező kommentje:
Akkor hogy is van?
Az én esetemben az oktató tanítja úgy, h válthatok, a párom viszont állítja az ellenkezőjét ("csakis álló autónál váltunk"). A miénket is át tudom váltani gurulás közben, habár nem olyan könnyedén, mintha állna.
2009. ápr. 28. 12:30
6/12 anonim válasza:
Minek akarsz odaváltani ha már megy az autó? Ha meg olyan lassan kell kanyarodni semmi bajod nem lesz belőle ha megálsz egy pillanatra. A párodra hallgass, legalábbis a ti kocsitokban, és azután ha megvan a jogsi. Oktatónál meg azt csináld amit ő mond. Én sem szeretném ha barátnőm szétcseszné a kocsim.
7/12 anonim válasza:
jaj az oktatóm nekem is ezt nyomta.aztán persze utána azért basztatott mert akkorát rántott ha nem adtam gázt.
8/12 anonim válasza:
Autó-, nyomaték- és sebességfüggő!
9/12 A kérdező kommentje:
Vagyis? (Sebesség érthető.)
2009. ápr. 29. 19:21
10/12 anonim válasza:
Egy 1 literes (1000ccm) Suzukinál az első sebességfokozat indulásra való (kise sebességnél használható) --> kis nyomaték.
Egy Sportautónál az első fokozatban nagy fordulatszámnál elmegy 50-60-al is az autó, sokkal több benne a nyomaték. Utóbbinál 30-20km/h-nál is egyesbe teheted az autót, de kanyarodásnál úgy se mész gyorsabban 10 km/h-nál.
Átlagos benzines autóknál érdemes a kettes fokozatot használni (a legtöbb diesel autónál is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!