Egy régi 250-es 2 ütemű motor hogy reagál a bioetanolra?
Hallottam olyat hogy a gumialkatrészek nem szeretik a bioetanolt, szóval karburátor tömítéseit felújításnál teflonra cseréltem, azzal kétlem hogy lehetne gond. Benzincsap tömítései viszont gumiból vannak azoknek mennyire árthat?
Valamint a motor teljesítménye és fogyasztása hogyan változna? Olajat többet kell keverni hozzá?
Köszönöm a hosszú leírást.(elolvastam)
Megint okosabb lettem:D
Egyébként ha jól értelmezem így estefelé normális működéshez etanolból mindenképp több kell? Szóval a fogyasztása az valamelyest nőni fog.
Igen! Az tuti nőni fog!
"Egyébként ha jól értelmezem így estefelé normális működéshez etanolból mindenképp több kell?"
Mi az, hogy több :-)? Több liter, több kiló, több darab molekula?
Egy pohár etanolban több darab etanol molekula van, mint egy pohár benzinben heptánmolekula, hexán, oktán... együttvéve. De a benzinnél egy darab molekula elégése sokkal nagyobb energiát termel.
Viszont, ha a motor etanolt éget, akkor jobb lehet a hatásfoka (és talán magasabb a fordulatszáma), mintha benzint égetne. CSAKHOGY sajnos a Pannóniádban, átlagos személyautókban.
Egy Ferrariban, Porsche-ban, Bentley Continental gt-ben már tényleg erősebb lesz a motor az etanollal. DE csak ha rendesen átalakítják, átprogramozzák
Elírtam. Ezt akartam írni:
CSAKHOGY sajnos a Pannóniádban, átlagos személyautókban nincs olyan modern motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!