Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy régi 250-es 2 ütemű motor...

Egy régi 250-es 2 ütemű motor hogy reagál a bioetanolra?

Figyelt kérdés

Hallottam olyat hogy a gumialkatrészek nem szeretik a bioetanolt, szóval karburátor tömítéseit felújításnál teflonra cseréltem, azzal kétlem hogy lehetne gond. Benzincsap tömítései viszont gumiból vannak azoknek mennyire árthat?

Valamint a motor teljesítménye és fogyasztása hogyan változna? Olajat többet kell keverni hozzá?

2011. szept. 28. 22:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hosszú leírást.(elolvastam)

Megint okosabb lettem:D

Egyébként ha jól értelmezem így estefelé normális működéshez etanolból mindenképp több kell? Szóval a fogyasztása az valamelyest nőni fog.

2011. szept. 30. 20:42
 12/13 PótPápuaPuapó ***** válasza:
100%

Igen! Az tuti nőni fog!

"Egyébként ha jól értelmezem így estefelé normális működéshez etanolból mindenképp több kell?"

Mi az, hogy több :-)? Több liter, több kiló, több darab molekula?

Egy pohár etanolban több darab etanol molekula van, mint egy pohár benzinben heptánmolekula, hexán, oktán... együttvéve. De a benzinnél egy darab molekula elégése sokkal nagyobb energiát termel.

Viszont, ha a motor etanolt éget, akkor jobb lehet a hatásfoka (és talán magasabb a fordulatszáma), mintha benzint égetne. CSAKHOGY sajnos a Pannóniádban, átlagos személyautókban.

Egy Ferrariban, Porsche-ban, Bentley Continental gt-ben már tényleg erősebb lesz a motor az etanollal. DE csak ha rendesen átalakítják, átprogramozzák

2011. okt. 1. 00:09
 13/13 PótPápuaPuapó ***** válasza:
100%

Elírtam. Ezt akartam írni:

CSAKHOGY sajnos a Pannóniádban, átlagos személyautókban nincs olyan modern motor.

2011. okt. 1. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!