Az autó kompresszoroknál mit jelent a 250PSI,300PSI jelzés?
ha jól tudom a psi a nyomást vagy mit jelez, vagyis minél több a psi annál nagyobb a teljesítmény.
ha a kompresszornál a szivargyújtósra gondolsz akkor az 1-2 perc alatt felfújja a bringa kereket, de nagyobb dolgokhoz nem ajánlatos mert én mire felfújtam a 4 kereket lemerült az akku (kocsi le volt állítva)
Font per négyzethüvelyk, pounds per square inch.
Maximum ekkora nyomást tud előállítani.
„ha jól tudom a psi a nyomást vagy mit jelez, vagyis minél több a psi annál nagyobb a teljesítmény. ”
A teljesítmény külön kategória. Lehet kis teljesítménnyel is nagy nyomást előállítani, csak nagy térfogatnál sok idő kell hozzá.
Köszi a válaszokat.
Nézegettem én is, de azért nem nem nagyon értem, mert nagyobb 220V-os kompresszoroknál meg 120PSI van írva pedig az jóval nagyobb, gyorsabb. Az akkor mitől lehet?
Még mindig nem tiszta teljesen a dolog.
Elvileg, ha nagyobb a kompresszor akkor ez a PSI érték is nagyobb kéne legyen a leírásotok szerint. NEM?
„Nézegettem én is, de azért nem nem nagyon értem, mert nagyobb 220V-os kompresszoroknál meg 120PSI van írva pedig az jóval nagyobb, gyorsabb. Az akkor mitől lehet?”
230V lényegtelen, az nem a teljesítmény mértékegysége.
„Kulcsszó: áramfelvétel”
Így van. Elvileg 12V-os aljzatról is lehet hajtani ugyanolyan teljesítményű kompresszort, csak arányosan nagyobb lesz az áramfelvétel, jó eséllyel kiolvad a biztosíték.
Egyébként adott teljesítményű kompresszort úgy is meg lehet csinálni hogy gyorsan fújja a levegőt, meg úgy is hogy nagy nyomást tudjon előállítani. A kettő együtt nem megy, hogy gyorsan és nagy max. nyomást, mert ahhoz már nagyobb teljesítmény kell.
Vagy változtatható geometria!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!