Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tanuló létemre el tudnék...

Tanuló létemre el tudnék tartani egy olcsó, igénytelen autót?

Figyelt kérdés
A kiszemelt áldozat egy skoda favorit. viszonylag alacsony fogyasztás, olcsó alkatrészek, megbízható (ez még elvinne A-ból B-be), még a bütykölést is meg tudnám oldani, ismerős autószerelő segítségével olcsón. szerintetek havi kb 15000 Ft ösztöndíjból és nyári munkával fennt tudnám tartani? KGFB 20000 Ft/év. évente legfeljebb 4000 km-t használnám. szerintetek? köszönöm!!
2011. szept. 1. 13:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Sokan belevágnak, én nem tenném.

Ha csak 4 litert enne százon bioetanolból, ami 300Ft/l, akkor is 4000Ft lenne csak a tankolása havonta. (Nem ennyit fogyaszt és nem ebből, ez az elvi optimum lenne.) A bütykölés meg okés, alkatrészt a bontóból, de akkor is pénz. Inkább tágítsd egy kicsit még az anyagi lehetőségeidet előbb, ha tudod! Ez most elég szűkösnek tűnik.

2011. szept. 1. 13:52
 2/5 anonim ***** válasza:
hát, nem tudom, te hogy vagy vele, de hogy A0-ban nem 20.000Ft a biztosításod egy évre az biztos. inkább negyedévre annyi. számíttasd ki a netrisken. ha tanuló vagy, akkor maximum 25 évesnek saccollak, gondolom első autó lenne. az meg, hogy 4000km-t mennél egy évben, csak egy álom. a mai üzemanyagárakkal, havi 15000-ből max az üzemanyagot tudnád fizetni, és akkor még nincs biztosítása az autónak, nem fizettél rá súlyadót, és egyetlen alkatrészt sem vettél bele. ha műszakira kel vinni az autót, tip-top állapotban 23.000-ért csinálják, ha javítani kell valamit, az is egy kisebb vagyon. ha meg el akarod adni, nagyon nyomott áron fogod tudni eladni, mert nem fog rá vevő jönni, mivel nincsenek meg benne a vonzó extrák (pl klíma, abs, lufi, stb.), és addig is fizetni kell a biztosítását, adóját, hogy egy métert nem mentél vele. ha beadod a bontóba, előfordul, hogy még neked kellene fizetni érte, hogy beadhasd.. gondolod meg.
2011. szept. 1. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Eltartani nőt kell, autót fenntartani szokták.

És a kérdésre a válasz: NEM

Ugyanis javítani is kell, meg sok egyebet rákölteni a biztosításon és az üzemanyagon kívül. Azért meg nem érdemes venni, hogy havi 500 kilómétert menj vele.

2011. szept. 1. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Az autó átlagos esetben egy évben kb 400-500e ft-ba kerül.

Hiába hogy kis autó, szerintem a 7 lityit ugyanúgy megeszi. Átlagosan évi 10e km-el szoktak számolni (én is annyival fogok, arányosíts):

10e km = 100 tankolás

100*7*400 = 700*400 = 280e ft. csak a benya.

Évenkénti kötelező körök (olajcsere, néha ezt azt cserélni, stb...) legalább 20e ft. Néha azért úgyis le fogod mosni, parkolódíjat fizetsz, pályamatrica, stb..: évi legalább 20e.

A bizt. mellett van még súlyadó is, szintén kb évi 20e.

A kocsit vételkor majd át is kell írni, ezt ne felejtsd el, ez szintén legalább 50e!

SZóval eddig: 340e / év. Jó mondjuk 10e km-el számoltunk, felezzük: 170e ft.

Nekem pont most van meg egy éve a verda, és kb 8e km-t tekertem bele, pedig ritkán megyek vele, és akkor is városban, ezért is mennek nehezen a km-ek.

Maszek véleményem szerint 4e km-ért autót venni felesleges, bár te tudod, nem szólok bele.

Ha 10 hónapra kapod az ösztöndíjat, akkor a számítás szerint igen, elvben épp el fogod tudni tartani, de akkor nem mentél moziba, és nem ettél egy gombóc fagyit sem.

2011. szept. 1. 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Kivitelezhető, de akkor valószínűleg az egész ösztöndíjad elmegy rá, a nyári munkán kapott pénzed egy jó része is. Azért tudom, mert pontosan ugyanígy vagyok én is. Ha szerelmed az autózás, akkor érdemes csak belevágni! Mennyiből szeretnél autót venni?
2011. nov. 11. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!