Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kapok több benzint...

Miért kapok több benzint némely kutakban? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

Van fedélzeti computerem ahol kijelzi ha tankolok,hogy mennyit fogok tudni menni a tankolt mennyiségért.

Általában mindig ugyanakkor tankolok,mikor üres a tank egy bizonyos szinten.

2500Ft-ért szoktam tankolni és van olyan kút ahol 130 van ahol 150-van ahol 166-km-t is kiírt,hogy annyit tudok még menni a következő tankolásig.

A legtöbbet a Lukoil kutakban mutatja.A legkevesebbet az OMV kutakban.

Azért nem mindegy az a 30 kilométer mert abból elvagyok pár napig.

Nem értem,hogy más kútnál miért mutat jóval kevesebbet ugyanannyi pénzért és hamarabb kifogy jóval.

A kilométereket ugyanolyan tempóban számolja lefelé minden egyes esetben...

2011. aug. 29. 07:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Ahol gyorsabban tölt a kút, ott elöbb vált le a töltöpisztoly, mert felhabzik a benzin. Ha picit vársz, akkor még tudsz rá tölteni. Másrészt a benzinállás kijelzöje nem pontos, ezért nem egészen ugyanakkor tankolsz, csak azt hiszed.
2011. aug. 29. 07:41
 2/12 A kérdező kommentje:

Fene tudja,múltkor még volt egy kevés benne és omv-be 2500-ért 142-re ment fel.

Mostanság meg volt,hogy üres volt,a lámpa is világított és tankoltam 2500-ért és 154km-re ment fel.

Nem tudom a lényeg,hogy érdemesebb olcsóbb noname kútban tankolni

2011. aug. 29. 07:49
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Ne az árát nézd, mert a benzin ára igen változó, és ga fele összegért tankolsz, az nem jelenti azt, hoyg fele annyi benzint tankoltál, lehet több meg kevesebb is. Ha valami összehasonlitást akarsz, akkor a LITERT nézd!
2011. aug. 29. 07:52
 4/12 anonim ***** válasza:
Erről van egy vicc: Nem értem miért mondják hogy drágább lett az üzemanyag. Tegnap is ötezerért tankoltam.
2011. aug. 29. 08:03
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezt a "jelenséget" már én is megtapasztaltam, csak nagyobb mértékben mint te.

Az én autóm egy furgon 100 L es tankkal, szintén computerrel, ami természetesen nem 100% ban pontosan csak megközelítőleg tudja kikalkulálni a tankolt mennyiséggel megtehető kilómétereket.

Mindehez jön még az is, hogy a megtehető kilóméterek függnek a vezetési stílusodtól ut, terepviszonyok városban vagy autópályán közlekedsz, üzemanyag minősége stb stb... a computer tankoláskor mindig az előző tankolástól megtett km és elfogyasztott üzemanyag mennyiséget alapul véve kalkulálja ki, hogy a tankban levő mennyiséggel kb mekkora távot tudsz megtenni. Ha a tankoláskor kinullázod akkor a gyári alapértéket fogja mutatni, ami menet közben a fent leírtak szerint fog módosulni.

A fent leírtakhoz jön még az is, amit

egy benzinkutas ismerősöm mondott el, ez azért is lehet mert a kutak hitelesítésekor ugyanúgy mint pl a bolti mérlegek esetében van bizonyos tűréshatár, ez a kutak esetében +/-3%,

vagyis amikor a kijelző szerint 1L tankoltál az lehet, hogy csak 9,7 deci. Gondolj bele mekkora üzlet ez a kutaknak, különösen a nagy forgalmúaknál, nem beszélve az autópályákon levőknek ahol kamionok tankolnak 6-800 meg 1200 litereket és naponta 100-150 kamion.

Ha rendszeresen ugyanazoknál a kutaknál tankolsz, kitapasztalhatod, melyiknél érdemes és melyiknél nem.

2011. aug. 29. 08:18
 6/12 anonim ***** válasza:
46%

lehet hogy olyan helyen van a FŐ üzemanyagtartály a benzinkúton, ami hidegebben tartja a benzinnt

ha hidegben tankolsz, mindig kicsit több üzemanyagot kapsz! :)

2011. aug. 29. 10:07
 7/12 Török Máté ***** válasza:
73%
Papám OMV-n tankol és az OMV-s benzinnel 20km-el tobbet tudd menni mint egy sell-es benzinnel és úgy, hogy ugyan annyit tankol
2011. aug. 29. 10:35
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
Atyaúristen :DD Itt tényleg mindenki ennyire sötét??? Ha holnap ilyenkorra sem lesz meg a megoldás akkor lelövöm a poént :P
2011. aug. 29. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:
46%
tejóbüdöskurvh@atyaisten. emberek, ugye ez vicc? ha ennyire nem értetek a technikához, járjatok lovaskocsival, akkor mindig ugyan annyit fog menni a lő, bármivel is etetitek.
2011. aug. 30. 00:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Tüszős mandulagyulladásom van,nem bírok nyelni ezért légyszi sajnálj meg egy kicsit és mond el a választ,de ne hülyeséget írj
2011. aug. 30. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!