Miért kapok több benzint némely kutakban? (részletesen lent)
Van fedélzeti computerem ahol kijelzi ha tankolok,hogy mennyit fogok tudni menni a tankolt mennyiségért.
Általában mindig ugyanakkor tankolok,mikor üres a tank egy bizonyos szinten.
2500Ft-ért szoktam tankolni és van olyan kút ahol 130 van ahol 150-van ahol 166-km-t is kiírt,hogy annyit tudok még menni a következő tankolásig.
A legtöbbet a Lukoil kutakban mutatja.A legkevesebbet az OMV kutakban.
Azért nem mindegy az a 30 kilométer mert abból elvagyok pár napig.
Nem értem,hogy más kútnál miért mutat jóval kevesebbet ugyanannyi pénzért és hamarabb kifogy jóval.
A kilométereket ugyanolyan tempóban számolja lefelé minden egyes esetben...
Fene tudja,múltkor még volt egy kevés benne és omv-be 2500-ért 142-re ment fel.
Mostanság meg volt,hogy üres volt,a lámpa is világított és tankoltam 2500-ért és 154km-re ment fel.
Nem tudom a lényeg,hogy érdemesebb olcsóbb noname kútban tankolni
Ezt a "jelenséget" már én is megtapasztaltam, csak nagyobb mértékben mint te.
Az én autóm egy furgon 100 L es tankkal, szintén computerrel, ami természetesen nem 100% ban pontosan csak megközelítőleg tudja kikalkulálni a tankolt mennyiséggel megtehető kilómétereket.
Mindehez jön még az is, hogy a megtehető kilóméterek függnek a vezetési stílusodtól ut, terepviszonyok városban vagy autópályán közlekedsz, üzemanyag minősége stb stb... a computer tankoláskor mindig az előző tankolástól megtett km és elfogyasztott üzemanyag mennyiséget alapul véve kalkulálja ki, hogy a tankban levő mennyiséggel kb mekkora távot tudsz megtenni. Ha a tankoláskor kinullázod akkor a gyári alapértéket fogja mutatni, ami menet közben a fent leírtak szerint fog módosulni.
A fent leírtakhoz jön még az is, amit
egy benzinkutas ismerősöm mondott el, ez azért is lehet mert a kutak hitelesítésekor ugyanúgy mint pl a bolti mérlegek esetében van bizonyos tűréshatár, ez a kutak esetében +/-3%,
vagyis amikor a kijelző szerint 1L tankoltál az lehet, hogy csak 9,7 deci. Gondolj bele mekkora üzlet ez a kutaknak, különösen a nagy forgalmúaknál, nem beszélve az autópályákon levőknek ahol kamionok tankolnak 6-800 meg 1200 litereket és naponta 100-150 kamion.
Ha rendszeresen ugyanazoknál a kutaknál tankolsz, kitapasztalhatod, melyiknél érdemes és melyiknél nem.
lehet hogy olyan helyen van a FŐ üzemanyagtartály a benzinkúton, ami hidegebben tartja a benzinnt
ha hidegben tankolsz, mindig kicsit több üzemanyagot kapsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!