Szerintetek is visszataszítóak a robogók?
Nos akkor elárulom nektek röviden hogyan is születtek a mai robogó formák.
Minden Franciaországban kezdődött mikor is egy új dizájnt akartak kitalálni a kismotorok körében.A franciákat nem kell bemutatni szerintem a közlekedési eszközeik terén. Pláne akkoriban,, (Pl citroen kacsa, pallas BX stb, :P ) A piaggo átvette a formavilágot és egy egyszerű akár nők által is könnyen használható kismotort csináltak olasz módira. Ezek az olasz robogók piacra járásra meg munkába járásra lettek kitalálva a csóri melósoknak direkt nem az élménymotorozásra vagizásra. De mivel az ázsiaiak rengetegen voltak ők ezeket a motorokat lemásolták és egy másik irányba indultak el (mindenhonnan ötletetloptak),de a felhasználás jellege ugyan az maradt. Mikor a sport/speed motorok bejöttek akkor egy kicsit raktak hozzá a dizájnjából hogy kelendőbb legyen. Na és ezért néznek ki így ezek a mai robogók. Ezek nem élménymotorok ezt ne felejtsétek el. Bár nekem se igazán jönnek be. különösen nem értem a nagy robogóknak mi az értelme ,"de mindegy. Számomra egy jó enduró vagy crossmotor a királyság. A csajok szerint azok se szépek :D De énszerintem a legtutibb dolgok ,mert szinte nincs előttem akadály. A többi meg úthoz van kötve. Kinek mi jön be ez olyan dolog. A robogó az csak városi forgalomra lett kitalálva semmi másra.
Leginkább a sok műmájer zavar, akik semmit nem értenek a gépekhez, csak villogni akarnak a hiper-szuper csili villi, sportmotor utánzat robogóval. És ezt még vagánynaka is gondolják, hogy tar gázzal üvöltetik lányülésben alattuk a vasat.
Igazad van,én sem szeretem az ilyeneket, zúg a motor mint az állat , viszont alig mozdul. Bár szerintem ha valaki 90-95 ig húzza neki ( mármint ha elmegy a robogója annyival ) akkor az szerintem nem gáz, az már igen szép teljesitmény. Személy szerint nekem SR 50-em van, szerintem a dizájn ennél a robogónál a legszebb, megbizható, megy is ( a többi robogóhoz,sőt még néhány 50es sportmotorhoz képest ) 1 gond van vele,hogy gyorsan meguntam. Megy, megy, de nekem unalmas. Mármint 2 év után. Mostmár inkább kacsingatok a váltós motrok felé, viszont a robogó vársoba, dugókba,autók kerülgetésére nagyon megfelelő ( számomra )
Hát ez hazánkban egy szívás. Ez egy Dél-Európa sikátoros városok tökéletes közlekedési eszköze. Ott nem csap el az autó, a robogóddal ha ügyes és óvatos vagy te sem csapsz el mást. Amúgy jogosan sok országban nem engedik hogy városon kívül használd.
Amúgy nálunk lenne jobb megoldás. És sajnos a szegénység miatt használnak ennyit itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!