Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Okozhat-e az autó fényezésének...

Okozhat-e az autó fényezésének gépi polírozása festéklepattogzást?

Figyelt kérdés
Elvittem az autómat (2005.01. havi Seat Toledo) gépi polírozásra. Mikor visszakaptam leesett az állam. Az összes elemen apró lepattogzások voltak, amelyet a "szaki" később kijavított.Az eredmény siralmas. Az alapozó réteg fenn maradt, de a lakkozás lepattogzott. Azt mondja a "szaki" hogy a kavicsfelverődések stb miatt van ez. De az autó oldalán, hátulján, minden felé vannak ilyen 3-4mm átmérőjű hibák. 6 éves gyári fényezésről van szó. Sajnos fényképet nem tudok a hibáról mutatni, mert mind ki lett "javítva". Mi a véleményetek? Előfordulhat ilyen? Ha igen, akkor mi okozhatja?
2011. aug. 21. 19:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a polírpaszta nem volt megfelelő, lehet, hogy nagyon gyenge a fényezésed minősége. Lehet, hogy nem szakszerűen csinálták. Nem teljesen értem, hogy akkor végül mi maradt fent és mi pattogzott le, mert az alapozó réteg a festékrétegek alatt van, a lakk meg a festékrétegek felett. Semmiképp nem nevezhetjük a beavatkozást szakszerűnek ha csak a (fehér vagy szürke színű) alapozó réteg maradt fent. :D Mielőtt kártérítést követelsz (feltételezem számlát kaptál, ha nem akko' bukó) próbáld meg nagyon finom kézipolírral átdörgölni a fényezésed egy kis részét. Elvileg nem eshetne baja. Ezek után reklamálj.

Egyébként én ezért sem viszem gépi polírra a kocsit, mert ami feltűnő karc (kilincseknél pl) azt kézzel ügyesen el lehet tüntetni, ami meg nem... a fényezésnek többet ártok vele.

Egyébként kifinomult ízlésre vall a témaválasztásod.

2011. aug. 22. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!