Így lehet jogosítványom?
A szemvizsgálatokon az jön ki, hogy a bal szememre viszonylag jól látok, a jobb szememmel meg csinálhatnak bármit, csak homályosan, alig. A szemüvegemen az egyik lencse +1,5-ös, a másik nullás (jobb szemem), mert ha +4-es lencsét raknak be ugyanolyan homályosan látok, csak nagyobb tárgyakat...
Lehet így jogsim?
Pluszos a szemüvegem. Ez fix, mert volt negatívos egy h*lye orvos miatt és amikor egy éve mentem megint egy másikhoz, mondtam, h. anyu olvasószemüvegét használom néha, mert a másik nem ér semmit. Akkor lett pluszos az állandóm.
Könnyebben tudok tőle olvasni, szóval lehetséges, h. a bal szememmel tényleg csak az olvasással van gond és távolba és tisztábban látok.
A jobb szememmel viszont sehogy nem látok jól. Se mínuszossal, se pluszossal. Azzal nem látok rendesen és kész, bár tény, h. vak nem vagyok. De ez lehet kizáró ok?
Ha a háziorvos megadja az alkalmasságit akkor lehet.
Segédmotorra nem kell alkalmassági úgyhogy arra leteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!