Meddig melegítitek a motort elindulás előtt?
Én legalább a 70fokot megvárom és utána sem kezdem el eszetlenül tépni.
Elég vagy még ez is kevés?
Télen érdemes pár percet (5) várni.
Melegebb időkben pár másodperc, de ha "félős" vagy akkor várj egy percet és mehetsz. :)
Benzin pocsékolás, környezetszennyezés a bemelegítés.
Télen szoktam pár percet járatni (max 2-3).Nyáron nincs értelme.
Míg nincs üzemi hőfokon nem kell padló gázon menni.
A mai autók nem abból az anyagból készülnek, mint mondjuk egy lada, amit 40e km-enként felújítottunk.
16:25-ös mindent leirt amit tudni kell
Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha TDI-s motorja van az autódnak azt néha ki kell jól huzatni, hogy ne rakodjon le túl sok korom, de természetesen csak azután mikor a viz óra eléri a 90 fokot
Régi autóm van és ritkán is indítom be, ezért nálam egy kicsit másképp néz ez ki:
Beindítom a motort (benyomott kuplunggal). Ha nem áll le, akkor felengedem a kuplungot, majd várok egy kicsit, hogy az alapjárat beáll-e rendesre. Ha beáll, még várok egy kicsit, hogy magához térjen a motor.
Ha olyan helyen vagyok ahol a főúttal párhuzamosan vannak kisebb forgalmú jobbkezes utcák, és a jobbkezesről könnyen át tudok térni a főútra, akkor először a jobbkezeseken haladok: itt lehet lassabban is gurulgatni, senkit nem tartok fel (hidegen nagyon nem megy az autó, nincs nyomatéka). Amikor már úgy érzem hogy tudnék haladni a forgalom ritmusával, és a motor is magához tért a kezdeti megrázkódtatásból :) akkor tűz ki a főútra. Ott meg már nagyon gyorsan bemelegszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!