Milyen előnye van a dízel autónak?
"alternatív" forrásból üzemanyagot? Mit étolajat? 5 km-ről kiszúrja bárki a szagát és jól megbüntetnek a zsaruk és a motor is tönkremegy tőle, volt rá ismerősi körből példa. Vagy buszos-kamionos gázolajat, az se tesz túl jót egy mai modern dízelnek.
Amúgy a fogyasztást és a "könnyebb váltást"(nem olyan érzékeny a kuplungra)és nyomatékosságot leszámítva csak hátránya van, kezdve hogy MÉRGEZŐ amit kibocsát, drága hozzá az alkatrész és ha tönkre megy 10x annyiba kerül megcsináltatni mint egy benzinest és még sorolhatnám
A dízel motornak konstrukciójából adódóan jobb a hatásfoka, mint a benzinesé, ezért a fogyasztása is kedvezőbb, nem is beszélve a nyomatékáról. De a mai üzemanyagárak mellett nem biztos hogy jó döntés (benzin 388 dízel 375), mert mire visszahozná az árát, előjönnek azok a dízelre jellemző hibák amik elég költségesek. Pl a nagynyomású common-rail injektorok nemigen bírják 150e km után, darabja pedig 200e ft körül mozog még felújítottan is. Ha pedig étolajat tankolsz, garantáltan nem bírja 30e km nél tovább.
A mérgező kipufogógázt nem nagyon értem, nem tudom mennyivel mérgezőbb bármelyik EURO 5 ös benzin motornál.
Nagyobb nyomaték és a motor hosszabb élettartama.
Valójában az öregebb konstrukciók a strapabíróbbak,az újak túl drága kütyükkel lettek telepakolva amelyek el is fáradnak 100-150 000 km. után.
Egy benzinest begázosítani fantáziadúsabb manapság mint dízelben gondolkodni.Szerintem.
De gyorsan,mielőtt Állambácsi a gázra is kitalál vmit. mint az etanollal tette legutóbb !
:)
"A mérgező kipufogógázt nem nagyon értem, nem tudom mennyivel mérgezőbb bármelyik EURO 5 ös benzin motornál.
"
Akármilyen Euro értéke is van a Dízel autó kormot bocsát ki, még a részecskeszűrős is (én nemegyszer láttam már hogy vadi új dízel Audi Toyota stb.. egy nagy gazfröccs után olyan ködösítést csinál amit egy T-72 is megirigyelni)de ez a jobbik eset, ezek nagy szemcsék, a nem látható kis szemcsék a tüdő hörgőcskéikig is eljutna és kifejtik káros hatásukat.
Amerikában a városokban betiltották a dízel autókat, bebizonyították hogy egészségkárosító hatásuk van.
Igen: Kevesebbet eszik, olcsóbb bele a lötty, és nyomatékosabb. De nem olyan élvezetes mintha egy jó benzinest vezetnél.
Bár drágább a javítás.
Ezeket a dízeleket ajánlom: Az összes japán, kivéve nissan! JTD (Fiat konszern, megtalálható a suzukiban és az opelekben is, a világ legjobb dízele), HDI (francia, jó ez is, megtalálható a Volvo-kban is tapasztalatból tudom hogy jók) És még az opel dízelei jók.
Amit NE vegyél: CR TDI, PD TDI, TDI, BMW dízelét, Merci dízelét, RENAULT DÍZEL (DCI) felejtsd el, csak a baj van vele!! Állásában tönkremegy és nem lehet megcsinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!