Mi lehet annak a hibának az oka, hogy "kopogásérzékelő magas bemeneti jel"?
Benzines autóm motorhibajelzője néha villog, ha üresben jár a motor, ezért kiolvastam, hogy mégis mitől lehet.
Egy másik programmal való kiolvasása során, ez elöző hibát nem írja, hanem, égéskimaradást ír a 4es hengerben.
Hideg indításnál a kipufogó, puffogó hangot ad, nem normálisan, mint melegen.
Menet közben semmilyen hiba nem vehető észre.
A szerelőm - így hogy már a másikkal is kiolvastuk és kidobta a kopogásérzékelő problémát - a porlasztóra gyanakszik.
Ötlete van valakinek, mi lehet a hiba oka?
B@zmeg, akkor miért nem ezzel kezdted.
1., 1 kg benzin elégetéséhez 14,7 kg levegő szükséges. Ugyanennyi E85-höz 9kg levegő. Teljesen más a kettő komressziótűrő képessége.
2., Az etanol az üzemanyagrendszerben lévő lerakódásokat feloldja amik a spriccfej főszűrőjén fennakadhatnak.
3., stb...
A hibának az oka az etanol. Majd azért írd már le, hogy mit kellett cserélni, tisztítani vagy ultrahangozni. Köszi.
Most mentem az autóval kicsit hosszabban, rádugtam megint a laptopra.
Az egyik program azt írja:
4es hengerben égéskimaradás; egy vagy több henger hibás égés
A másik program pedig:
kopogásérzékelő magas bemeneti jel; kopogásérzékelő hiba
Az előző vagyok. Azt hadd kérdezzem már meg, hogy interfész nélkül csatlakozol-e az autóra? Ha igen hogyan és milyen programmal?
Egyébként még mindig maradok az etanolos álláspontomnál. 100% E85-öt tankoltál vagy keverted? Ha keverted akkor milyen arányban?
Elm 327-el csatlakozok és a moDiag és ScanMaster-Elm programot használom.
Nem mindig felesbe tankoltam, volt, hogy egyik, másik nagyobb arányban, de 100% etanol soha nem volt a tankban.
Szerelőm és én is az etanolon vagyunk, hogy az okozhatta.
Szétszedni, még nem szedtünk semmit se szét.
Szerinted a porlasztót elb@aszta vagy csak tele van dzsuvával?
Vettem most stp-s injektortisztítót, hátha valamit használ.
Szerintem nem hiszem, hogy elbaszta. Max az etanol által kioldott szennyeződések megváltoztatták a porlasztási képet és így gondja támadt az üzemanyag tökéletes elégetésével.
Az injektor tisztító lehet használni fog. Ha nem akkor előfordulhat, hogy a porlasztó főszűrőjén egy gyantaszerű anyag maradt. Ezt ultrahangozással lehet eltávolítani.
Az meg úgy néz ki, hogy bedobják egy mikrohullámú sütőhöz hasonlító gépbe. Ellenben ha ez a baj, akkor illendő az összes porlasztót kiultrahangoztatni :)
Eredményre kíváncsi vagyok :)
Scanmaster Wladimirtól?
"kopogásérzékelő magas bemeneti jel; kopogásérzékelő hiba"
Hmm, ismerős. Csak nem én fordítottam? De! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!