Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » H4-es izzófoglalat helyére...

H4-es izzófoglalat helyére betudom tenni a H7-es izzót?

Figyelt kérdés
Tehát megegyezik a méret stb, vagy kotyogni fog? csatlakozó és a többi dolog nem érdekes, csak ez. köszi.
2011. júl. 26. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudod. A H7-es foglalata kisebb, beleesik a H4-esbe.
2011. júl. 26. 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:

A H4 ~40 mm átmérőjű, a H7 ~34 mm-es.

És az utóbbinak a pozícionáló fül a 34 mm-es körön belül van, a H4-nél a 3 fül még túllóg ezen az átmérőn.

De megfelelő találékonysággal lehet rögzíteni, csak nehéz lesz eltalálni a tükör megfelelő pontját (távolság a fókuszpontjától), mert a 4-es hosszabb is.

2011. júl. 26. 22:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő választ! :)
2011. júl. 26. 22:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Igaz, mindent meg lehet oldani... Csak mivel a H4-es izzó sem méregdrága és beszerezhetetlen, ezért nem biztos, hogy megéri. Persze más a helyzet, ha H7-es utólagos xenonszettről van szó, ekkor nem biztos, hogy szívesen vennél "csak úgy" H7-est.

Viszont problémát okoz, hogy a H4-es két izzószálas, míg a H7-esben csak egy szál dolgozik. Vagyis ha halogénizzóról van szó, nem fog megfelelően működni a lámpa: a H4-esre tervezett lámpák HCR jelölésűek, tehát a tompított és a távolsági fényt egyben adják. Ha meg egy izzószálad van, akkor vagy tompítottat, vagy távolságit varázsolsz belőle.

Ez a probléma xenonnál is fennáll: a H4-esekből a bi-xenon használható igazán jól, H7-esből tudtommal nem gyártanak ilyet, mert azt nem használják HCR lámpákban. Vagyis hiába faragod be a H7-est a H4-es helyére, nem lesz megfelelő vetítési képed. (illetve ha xenonról van szó, az nem is szabályos, ráadásul a szerviztapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben a H7-es halogénizzók élettartama rövidebb, mint a H4-eseké)

2011. júl. 26. 23:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Az autóm úgy van megoldva, hogy H4-es izzó való bele gyárilag, de ettől függetlenül csak 2 darab drót megy a foglalatba, és ez 1 osztott fényszóró, tehát külön van 1 izzó a távolságinak. Hogy ez mért így van megoldva, ne kérdezd én se értem. Bi-xenonhoz kellene égő csak hát a H7-est ami ugye jó lenne nekem mert csak a tompított lesz így is úgyis xenon fele annyiért tudom megvenni mint a H4-est.

2011. júl. 27. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!