Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen benzinár mellett érdemes...

Ilyen benzinár mellett érdemes lesz még (használt) kocsit venni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 25. 21:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Másik amin agyalok, hogy az elektromos autók mikor törnek be tömegesen vajon a piacra úgy, hogy az átlagember számára is megfizethető legyen a vételár, a fenntartás-üzemeltetés pedig olcsóbb?
2011. júl. 25. 22:00
 12/20 anonim ***** válasza:
Aha, az öcsém 8éves 1,4HDI 206-a, most adta meg magát,eddig porlasztócsúcs csere van kilátásban,annak darabja 65ezer. Ha az új autóról lejár a garancia,csak imádkozhatsz,hogy amíg el nem adod addig ne legyen baj. És gondolom, nem fogod minden garancia lejárás után cserélgetni? Mondjuk akkor az amortizáción buksz. Én a 20éve taligámmal 1000km-en fogyasztok 70litert,te az újjal 50liter, az 20liter különbség, az 500Ft-os benzin mellett 20000Ft. Mennyi a törlesztő havonta?Mennyit esik az autó ára havonta?
2011. júl. 25. 22:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Hát igen,csak a hétvégi bevásárlást körülményes vonattal intézni.

Egyébként, én is gondolkozom,hogy néha felülök a vonatra,főleg ha egyedül utazom.

2011. júl. 25. 22:03
 14/20 anonim ***** válasza:
Figyeld meg,amíg Európa szuszog,addig Kína szépen csendben előkészül,és mire mi észbe kapunk, tele leszünk kicci óccó kína kici koccival.
2011. júl. 25. 22:05
 15/20 A kérdező kommentje:

Igaz, nehezen érthető hova akarok kilyukadni, de ez azért van, mert én sem tudom :) csak azt látom, hogy egyre több a benzin.

Szóval ok, h most veszek x millióért egy esetleg kevesebbet fogyasztó autót, de lassan ugyanannyiért lehet olcsóbb üzemeltetésű elektromosat kapok.

Használtat nézve pedig milyen tendencia várható a benzin árában? Tovább megy fel mindenféle indokra (kereslet növekedés, kinálat csökkenés, forint-dollár stb)

Vagy a konkurencia (áram) lenyomja majd az árakat?

Tehát érdemes kivárni, meglátni mi történik?

Vagy vágjon bele az ember, és vegyen egy jobb használtat, amivel el lesz még 5-10 évig is?

2011. júl. 25. 22:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha benzines vagy 2 választásod van 1.-Gáz 2.-Ukrán benzin

de mindkettőnek az ára jól emelkedik, de azért kb 220-250között vannak, mégsem 400.

Lassan én is komolyan elgondolkozok hogy lehet érdemes lesz párszáz km-t mennem az ukrán benyáért, persze nem kicsiben. de lehet hogy a gázszett jobban megérné és az helyben van.

És inkább tényleg egy jó állapotú max 6-7 éves használtat érdemes venni vagy a másik véglet hogy 200-ért egy Swiftet, az akárhogy szidják is mindent kibír és beéri 5-6 literrel.

2011. júl. 25. 22:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Hát ha most van autód,akkor valahogy húzzad szerintem még néhány évig, arról nem is beszélve hogy rengeteg autót vissza fognak vinni a frankhitelesek,mert belebuknak,és a bank meg nem fog annyi autóval mit kezdeni,és szerintem ennek köszönhetően lejjebb mennek az árak.Több olyan kollégám van aki hónapról hónapra már csak görget maga előtt kéthavi törlesztőrészletet,és jön a tél, vele a fűtésszámla,és valószínű hogy az autó megy a bankhoz.

Tudod hányan irigylik a 20éves autómat? Olyanok akik nem rég még büszkén ültek be az új autójukba.

2011. júl. 25. 22:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen,én is ha lecserélem a kocsit,vagy gázosat veszek,vagy az első műszakira kap egy gázszettet.A 20éves már nem hozná vissza az árát
2011. júl. 25. 22:20
 19/20 A kérdező kommentje:

Nincs még autóm, de jövőre jó lenne venni egyet, mert mindenhová azért nem megy vonat :)

És hát erősen gondolkozok mit...

Akkor látom a gázosat ajánlanátok... és milyen kocsiba?

2011. júl. 25. 22:25
 20/20 anonim ***** válasza:

Elektromos autókat felejtsd el. Kétszer annyiba kerülnek mint egy átlag autó, a hátótáv kicsi (100, 150km, vagyis a balcsira talán éppen lejutsz, de nem biztos), macerás, az akkuk baromi drágák, és az akksikra csak 5-6 év gari van.

Szóval szerintem még jó 5-10 évig nem lesz valós elektromos autó alternatíva. Ahhoz már most kéne a gyártóknak tolniuk, de láthatóan nem ezt teszik. Mindenki az idióta hibridet erőltetni (csak tudnám miért).

Mégis milyen konkurenciáról beszélsz? Nincs itt semmiféle konkurencia. Az olajárak mennek és menni is fognak felfele. Ugyanúgy mint az aranynál: ha esetleg túltermelés lenne, inkább elégetik, megsemmisítik, csak ne menjen lejjebb az ára. Persze kisebb ingások vannak, de alapvetően felfele megy.

Egy évben az autó kb 300-400-500e ft-ba kerül. Neked kell mérlegelned hogy aktuális életviteled, fizetésed mellett megéri-e.

Télen kell venni autót, akkor mindig lejjebb megy az áruk. PLusz most télen valóban sok embertől fogják elvenni, az amúgyis lent levő árak mégjobban lejjebb fognak menni....

2011. júl. 25. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!