Fékbetéteket hány ezer km-enként kell cserélni? Átlagos 1000 kg tömegű személygépkocsi esetében? Tudom hogy vezetési stílustól is függ, de mégis naggyából?
Más, hogyha ezek a kilométerek zsúfolt városi forgalomban kerülnek bele az autóba, méterenkénti fékezéssel, és az is más, hogyha zömében autópályán mész, ahol adott esetben 100km-t is megteszel egyetlen fékezés nélkül.
A családban van egy Suzuki SX4. 60ezernél kellett benne fékbetétet és féktárcsát(!!!!) is cserélni.
Régen nekem Porsche 944S2 volt, ezt 60e km-en keresztül hajtottam, egyszer volt féktárcsa és kb 2x fékbetét csere 6 év alatt.
Amikor 911-essel mászkáltam, és sportosan vezettem, akkor 10e km-ént kellett új Textar betét bele.
Csak csatlakozni tudok...
A mi kis suzukink az eddigi 3 év alatt lefutott 70000 km-t.
(A szervízben már az 50000-es szervíznél cserélni akarta a srác, amíg meg nem látta, hogy tökéletes állapotban van).
Mivel a 70000-nek igen jelentős része autópálya, ahol ritkán fékezget az ember, így ez nem is csoda.
Nomeg párom nem is az a gyorsítunk a pirosig, majd tövig nyomjuk a féket típus.
Szóval sok autópálya, sok motorfék, kevés csomag, suzuki:
70-80 ezret kibír.
Remélem segít valamit az adat, de leginkább meg kéne nézetni. :)
Jó tanács: ha ritkán ellenőrzöd a fékbetétek vastagságát, amikor vékonyabb - sűrűbben, nem fog tönkremenni a féktárcsád.
Ami 4db-nál min 100ezer is lehet és még nincs beszerelve. A felszabályozás jóval kisebb összeg.
2021-es Suzuki Swift 1.2 DualJet GL felszereltséggel, 0 km-es kora óta nálam. 28.763 km után cserélték a fékbetétet.
Kb. 30-40 km-rel korábban vettem észre, hogy valami csikorog elöl, így irány a szerviz, ahol kiderült, hogy a csikorgó hang oka, hogy a fékbetétek kopásjelzője ért hozzá valamihez, annyira el volt már kopva. Még infó lehet, hogy az autó 80%-ban városban használt, sokat megyek vele piros lápától piros lámpáig, sokat dugózok. Lassításnál nem igazán szoktam visszakapcsolgatni, inkább megvárom, míg már lehet látni, milyen fokozatba kell kapcsolni, így többet használom a féket, mint a motorféket. Ez azért eszi a fékpofákat, de kíméli a kuplungot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!