Mi a véleményetek az Új benzines turbós motorokról?
A használtautón néztem, hogy egyre több a benzines turbós autó. Meglepően kis motorral.
Pl. a Volkswagen-nek jött ki az új TSI motor a legkisebb 1.2-es és 105 lóerős. Az 1.4-es pedig 122 lóerős. A az új Fiat Bravo is van turbós annak a pontos megnevezése T-Jet.
Ezekbe általában már 6 sebességes a váltó. Van valakinek valami tapasztalat? Mennyire megbízhatóak, fogyasztás stb?
Egyedül a VW-nek sikerült még jó kis turbós motort csinálnia, az valóban keveset eszik (és jó hosszú a váltó áttételezése).
Én sajnos még csak az Opel 1.4-esét vezettem, 140 lóerővel, nagyon szépen megy, tetszett, csak kár, hogy mellé legalább 8-10 litert eszik, és kicsit hangos. Szép hangja van, de meg lehetne unni hosszú távon a zajt.
A többit majd kipróbálom, ha lesz rá időm, és visszajövök, megírom. :D
Különben kíváncsi lennék, hogy a japánok hogy csinálnának meg egy ilyen motort, biztosan magasan vernék a VW-t is, de ők sajnos más irányba terveznek.
Egy ismerősömnek turbós bravoja van és meg van vele elégedve.
Akkora turbó van rajta mint az öklöm :DD (vagy kisebb )
A fogyasztást majd megkérdezem,de nem panaszkodott rá úgy hogy olyan rossz nem lehet.
Nekem ezek jobban bejönnek mint a turbo dieselek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!