Davidb kérdése:
Egy 49ccm-es robbanómotoros rollerre kell valamilyen jogsi? És megbüntethetnek ha a járdán megyek vele?
Figyelt kérdés
2011. júl. 17. 10:07
1/3 anonim válasza:
Igen, kell. Egy ekkora motor teljesítménye már minden bizonnyal több, mint 300 W, ezért kerékpárként nem lehet elsütni, valószínűleg segédmotoros kerékpárnak lehet besorolni. Igen, tudom, nem motor- és nem kerékpárformájú, de például a háromkerekű Honda Gyro sem az. Ha pedig segédmotoros kerékpár, akkor M kategóriás jogosítvány, kötelező biztosítás és bukósisak kell rá. Illetve nem mehetsz vele a járdán, mert nem ott van a helye.
2/3 zippozer válasza:
Nem kell hozza semmilyen jogsi (még)! Mint ahogy az elején a quadhoz sem kellett. Majd ha rájönnek hogy ez veszélyes meg h pénz lehet szedni belőle, akkor majd kell rá jogsi. Bukó sem kötelező rá de azért az nem árt ha itt van a fejeden. :)
Nekem is lenne egy apró kérdésem, hátha te vagy valaki tudja hogy Budapesten hol javítanak ilyen rollert? Mert nekem is van egy de ki kell cserélni az ékszíjat.
3/3 A kérdező kommentje:
Én nem tudom:)
2011. aug. 13. 23:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!