Hogy lehet házilag autót szerelni autószerelői végzettség nélkül?
Egy olajcserét meg tudsz szerintem te is, de ehhez mind az kell, h valaki megmutassa.
Szerintem ennél tovább ne nagyon menj bel, mert csak elba*szod meg ehhez spec szerszámok is kellenek.
Igen, jó lenne megnézni, hogy hozzáértő mit hogy csinál, de faterom még az autó részeit sem mutatta meg soha, pedig tudja, hogy érdekelnek az autók. Sajnos nem olyan jó a kapcsolatunk. Szerelő ismerősöm meg nincs.
Arra is gondoltam, hogy először valami roncson vagy valami forgalomból kivont kocsin kéne gyakorolni.
Igen, ezért is szeretem a régebbi orosz és japán terepjárókat, mert végtelenül egyszerűek, így megbízhatóak és könnyen szerelhetők. De azért semmiféle tapasztalat nélkül gondolom ezeket sem érdemes javítgatni.
Amugy a különböző üzemeltetési utasítások és alkatrészkatalógusok mennyiben segítenek egy egy autó szerelésében?
A bontott alkatrészek kerülendők? Pedig én eddig csak azt hallottam, hogy érdemes azt venni, mert olcsóbb mint a gyári, és inkább az utángyártottak kerülendők.
Amugy rendületlenül nézem a Discovery-n az Autókereskedőket, és próbálok abból tanulni. Nem tud valaki esetleg valami könyvet az alapfokú autószerelésről vagy egyáltalán az autók felépítéséről?
Olcsóbb a bontott, ezt nem vitatom, de azért gondolj bele: neked és az autódnak az a jobb hogyha egy roncsból kiszedett ki tudja milyen régi és elhasznált alkatrészt veszel vagy hogyha egy teljesen újat? A legnagyobb veszélyeket a szabad szemmel nem látható kopások, anyagfáradás tudja okozni, szóval egy jó minőségű utángyártott lehet hogy akár többszörösébe is kerül, de az tényleg új. Van egy-két alkatrésztípus persze amit lehet hogy én is inkább bontottban vennék, de azért olcsó húsnak gyakran híg a leve, kétszer is nézdd meg hogy mit veszel a bontóban.
Ha továbbiakban is érdekel az autóval való foglalkozás akkor ajánlom a Maróti féle szakkönyveket, ezekből szinte mindent meg lehet tanulni, ha jól tudom fősulin is ezekből oktatnak: www.marotikonyvker.hu
20:33as
Te sem nagyon értesz az alkatrészekhez.Az utángyártott alkatrészek az életveszélyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!