Mian kérdése:
2éve kezdtem el a jogsit de lejárt mert nem voltam itthon. Mi a teendő?!
Figyelt kérdés
2évvel ezelőtt kezdtem el a jogosítványt autóra, mindent megcsináltam, kivéve az elsősegélyt...
Azóta 2év és 3 hónap telt el mióta meglett a forgalmi vizsgám is. Mi a teendő most hogy befejezzem? újra kell csinálnom a kreszt?rutin és forgalmit is kell? vagy netán az egész jogsit?!:(
2011. júl. 13. 12:18
1/12 anonim válasza:
Ha 2 éven és fél éven belül járt le, akkor elég bejelentkezni egy újabb KRESZ vizsgára, ha több idő telt el, a KRESZ tanfolyamat meg kell ismételni. Plusz bejelentkezel elsősegély tanfolyamra, leteszed a vizsgát. Rutin, forgalom nem veszik el :)
2/12 anonim válasza:
Persze az első ismét hülyeséget írt, ugyanis a kresz után két éven belül a forgalmi vizsgának kell meglennie és nem veszett el semmid. Az EÜ-t amíg meg nem csinálod, addig nem kapod meg a jogsit, de az viszont már NINCS határidőhöz kötve, hogy mikor. Akár a legelején, akár a forgalom vizsga után 10 évvel is leteheted.
3/12 anonim válasza:
Mi az, hogy ismét??? A KRESZ vizsga viszont elévül, azt meg kell újítani -.- Érvénytelen KRESZ vizsgával nem fogják kiadni a jogsit.
4/12 anonim válasza:
"A sikeres Közlekedési alapismeretek vizsga két évig érvényes, így vizsgáit az első sikeres Közlekedési alapismeretek vizsga időpontjától számított 2 éven belül teheti le."
Tehát az elsősegély is vizsga, így meg kell újítani.
5/12 anonim válasza:
Az elsősegély vizsgát bármikor le lehet tenni a meghatározott 2 év alatt.
6/12 A kérdező kommentje:
Sok kommentelő összezavart...tehát akkro kresz vizsgát kell letennem újra csak? (az elsősegély egyértelmű hogy kell)
2011. júl. 13. 14:48
7/12 A kérdező kommentje:
u.i.:és a rutin ill. forgalmi vizsga sose jár le akkor? magyarán szólva sürgősen meg kell csinálnom a jogsit h ne vesszen kárba a rutin és a forgalmi?:)
2011. júl. 13. 14:49
8/12 anonim válasza:
A rutin és a forgalom nem jár le. Most megújítod a KRESZ vizsgádat, leteszed az elsősegélyt. Viszont csak egyszer lehet hosszabbítani. Tehát ha az új KRESZ vizsgától két éven belül nem teszed le az elsősegélyt, akkor az egészet újra kell csinálni.
9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, nagy kő esett le a szívemről hogy válaszoltál:)
2011. júl. 13. 14:54
10/12 A kérdező kommentje:
u.i.:azért azt még megköszönném, ha valaki meg tudná mondani hogy most mennyi egy kresz vizsga ára és egy elsősegély vizsgáé!(:
2011. júl. 13. 14:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!