Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » S. O. S Segítsen vmi motorhoz...

S. O. S Segítsen vmi motorhoz hozzá értő? (lent)

Figyelt kérdés
Honda nsr 50 típusú motorommal mentem, és egyszer amikor gyorsítottam ki, 1esbe rárántottam gyorsan elváltottam olyan 6000 nél és 2es olyan volt mintha üres lenne, de 2esbe benne volt, és kb a motor olyan 4-5 ezerig húz, utána kipörög simán, és hát eléggé félek , mert hát ez komoly bajra esküszik, úgy döcögtem haza, kb 1 km, h felpakoltam 4-5 ösbe és 4000ig pörgött és hazatudtam jönni vele, Mi lehet a Baja és mit csináljak vele???
2011. júl. 7. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Szóval azt mondod hogy 4-5 ezerig megy utána meg csak pörög mintha üresbe lenne? Csuszik a kuplungod szedd szét és nézd meg a lamellákat. Annyira nem drága dolog ha csak a lamellák koptak el.
2011. júl. 7. 22:33
 2/7 anonim ***** válasza:
A kuplungra nem jellemző, hogy egyik pillanatról a másikra elkopna. Ha a kérdező leírná érthetően a panaszát, akkor tudnék segíteni.
2011. júl. 8. 00:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Jó lenne kicsit értelmesebben fogalmaznád meg a problémát...

Az is lehet, hogya kuplung, ahogy az első írta, esetleg a szimmering, vagy bármilyen hihetetlen, a dugattyú is lehet lyukas (szó szerint). Nem értem, hogyan működhet lyukas dugattyúval egy kétütemű motor, de nekem előfordult (Rotax 100ccm). Egy (nem túl) szép napon kimentem pályára 1-2 haverommal, és a motor probléma nélkül ment, semmi különös nem volt. Az utolsó menetben (viszonylag) ijesztően jól kezdett gyorsulni a motor, és sokat is forgott, majd váratlanul elszállt a teljesíttmény. Ment a gokart, csak nem olyan jól, ahogy szokott. Kicsivel ezután nem kínoztam tovább, inkább összepakoltam. Otthon nem hittem a szememnek, hogy ceruza átmérőjű lyuk volt a dugattyú közepén. Nem sült be, nem sérült semmi, talán még ment volna pár kört...

2011. júl. 8. 00:28
 4/7 A kérdező kommentje:
háát, elmentem vele pár kört, nem kínoztam, ha mégis elváltottam, de nagy fordulaton nem öltem, aztán hazamentem, 1-2 óra mulva megint kimentem megnézni van e kivel menni pár kört a környéken, elmentem 1 bizonyos szakaszig, nemvolt semmi gond, megfordultam, és elkezdtem gyorsítani, 1esbe 6 ig pörgettem elváltottam 2 be ráhúztam a gázt és egyszerűen már nem gyorsult csak kipörgött... aztán hazadöcögtem vele 4 ezres fordulaton, kb 4es v 5 ösbe...
2011. júl. 9. 23:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Még nem tudod, mi az baja?
2011. júl. 12. 19:10
 6/7 A kérdező kommentje:
még nem:D
2011. júl. 12. 21:12
 7/7 A kérdező kommentje:

az volt a baja h a kuplungot túl feszesre húztuk xDDDDDDD

azért köszi a válaszokat, de nemvolt komoly:D

am már rég rájöttem, csak most válaszolok :)

2011. júl. 21. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!