Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorhoz lehetne papírokat...

Motorhoz lehetne papírokat csináltatni?

Figyelt kérdés

Ma voltam egy kereskedésben ahol láttam egy 125ccm-es motort, de mondták, hogy nincs hozzá semmilyen papír és gondolom anélkül vizsgáztatni se lehetne meg vezetni.

A lényeg a következő: lehetne valamilyen módon papírt csináltatni a motornak? Vagyis amik kellenek ahhoz, hogy forgalomban részt vehessek vele.

2011. júl. 7. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Hm... Milyen kereskedés az ilyen? (Így lehet lopott motort is árulni, nem?)

Papírt lehet csinálni, talán okirathamisításnak hívják.

Bár lehet én naív vagyok.

2011. júl. 7. 18:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem hamisítani szeretném, hanem rendesen ha újralehetne csinálni az egész motorra a papírokat, hogy újra bekerüljön a rendszerbe, vagy hova szokott az ilyen.
2011. júl. 7. 18:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg megoldható valahogy,de mivel kicsiny hazánkban a legnehezebb bármit is "lepapírozni" így rá fog menni a gatyád.Nem nagyon értek hozzá,de biztos kell hozzá hatósági igazolás,hogy nem körözik-e valahol a gépet.Ha az meg van,akkor valahogyan igazolnod kell a vásárlást,hogy a nevedre vetted.Ha nincs papír,akkor ugye nem kötelező az adásvételi,mert hivatalosan nem létezik a motor.Talán ezt a kettőt a legnehezebb megoldani.Ez után jöhet a regisztrációs adó (gondolom én,hogy kell,mert eleve nincs beregisztrálva a motor).A törzskönyvet nem tudom hogyan adják meg.Talán ha nincs feketelistán a motor,akkor úgy kezelik,mint egy gyárból kihozott újat.Ezután hatósági vizsga az NKH-nál,majd biztosításkötés.Ez utóbbi is valószínűsíthetően drágább lesz,mint normál esetben.

Nem akarok hülyeséget mondani,de szerintem erre számolhatsz néhány százezer magyar forintot.Eleve jobban jössz ki a dologból,ha veszel egy papírosat.Vagy ezt csak hobbicélra veszed meg.

ZÁRÓJELBEN!!! Ezért nem vállalok felelősséget és nem is tőlem tudod,mert illegális.Megveszel egy ugyan olyan papírokkal rendelkező motort is,lehetőleg minél olcsóbban.Ez legyen leharcolt vagy totálkáros.Mindenképpen olyant,ami már bontásra van ítélve.Aztán lehet játszadozni az alvázszám és motorszám átvarázsolásán.Így olcsóbb a folyamat,de ha lebuksz,akkor a büntetéssel fogod kifizetni a súlyos pénzeket.

2011. júl. 7. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!