Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogónál az normális, hogy a...

Robogónál az normális, hogy a légszűrőbe üzemanyag van?

Figyelt kérdés
Yamaha jogról van szó, ha leveszem a légszűrőházat, akkor nem csak a motor felé megy az üzemanyagpermet, hanem kifelé is... Utal ez valamire? Karbit kell állitani? A probléma ugy merült fel, hogy miután mentem vele, a légszűrő alatt egy benzin-olaj tócsa volt...
2011. júl. 5. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem normális természetesen, de nem is egyedi eset.

Ismerősömnek van ilyen, 3-4 éve így megy vele,nem okozott problémát eddig.

Javítását sajnos nem tudom.

2011. júl. 5. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
A kétüteműek esetén normális jelenség, hogy a motor a légszűrő irányába is "dolgozik". Mivel nem szelepek nyitják-zárják a szívóoldalt és a gázáramlás is sokat hozzátesz a vezérléshez, ezért elkerülhetetlen, hogy a benzin-levegő keverék kis része visszafelé menjen. Ezen a helyzeten a szívatóval történő üzemelés csak ront. kkor van baj, ha hosszú út után, üzemmelegen is tócsát varázsol maga alá. Ilyenkor valószínűleg túl dús a keverék vagy nagy a szívóoldali fojtás - általában a légszűrő kezd ilyenkor eltömődni. A gyertyaképből meg tudod nézni: ha fekete, akkor több a benzin, mint lennie kellene. A túl dús keveréken a kisebb főfúvóka vagy a lejjebb engedett szabályzótű segít (attól függ, hogy milyen gázállásnál dúsul be a keverék), a légszűrőn pedig a csere segít (vagy a mosás, ha mosható a betét).
2011. júl. 5. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Légszűrő betétje most lett cserélve... Tócsát akkor hagy maga után mikor odaérek melóba, ami kb 5 km-en belül van.... Szal sztem nem kevés üa. Kerül a légszűrőbe... A karburátor és szívócsonk közötti gumi is most lett cserélve, de azt tapasztalom, ha befogom a légszűrő beáramlóját, a motor ugyanugy megy tovább, szal sztem falsot szív valahonnan de fogalmam sincs hogy honnan...
2011. júl. 5. 12:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha tócsát hagy az tényleg átnézésre szorul.

Én úgy tapasztaltam minél alacsonyab a fordulat, annál jobban dolgozik vissza.

2011. júl. 5. 18:56
 5/5 A kérdező kommentje:
utolsó kommentelő ez pontosan így van
2011. júl. 5. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!