Lehetséges 1 hónap alatt megszerezni a jogsit?
Akkor ez nehéz ügy...
Július közepén el tudnám kezdeni a tanfolyamot, csak július végére nyaralás is be van tervezve XD
Viszont egyetem alatt meg nehezebb lesz...
Elméletben lehetséges.Vannak autósiskolák amik indítanak intenzív tanfolyamokat egy vagy másfél hónapos idővel.Ott már a beíratkozásnál lezsírozzák a vizsgaidőpontokat.Az elméleti oktatás napi 2 óra helyett 4-6 órában zajlik,és a hét minden napján van.(a szokásos két-három alkalom helyett)
A vezetési gyakorlatok szintén 4 órában zajlanak és az engedélyezett maximumot ki is használják hetente.Asszem ez 4 nap.
De ez a gyakorlatban igen kevés esetben vezet sikerhez.A KRESZ könyvből fejezetenként tanultok az órákon és ahhoz,hogy normálisan megtanuld kell 2-3 nap.Akkor jöhet a következő óra és megint 2-3 nap tanulás.A minden napos oktatásnál egyszerűen nem éred utol az anyagot.
A másik buktató a gyakorlat.Egy tanulónak igen fárasztó és idegtépő még a két órát (azaz 2x 45 perc) is levezetni.Kezdőként erősen kell koncentrálni mindenre,mert ekkor még nem természetes a járművezetés.
Gyakorlatban ezek az intenzív tanfolyamok már gyakorlott vezetőknek szólnak.Pl egy A1 jogosítvánnyal rendelkező ember íratkozik be egy A korlátlan kategóriára.A KRESZ-t már tudja,csak fel kell frissíteni a tudását a szabályváltozások miatt.Motorozni tud,hiszen már van kellő tapasztalata,így a vezetési gyakorlatokat is rutinból tudja megcsinálni.
Nem véletlen,hogy az ilyen tanfolyamokon csak 15% körül van a sikeres vizsgák száma,míg a normál idejű képzésen 80-90%.Persze ez iskolától is függ.Meg attól,hogy a tanuló mennyire veszi komolyan a dolgot.
Én normál tempóban 2 hónap alatt szereztem meg a jogosítványt, de ez függ a saját tanulási tempódtól is. Javaslom, hogy vegyél egy kresz könyvet, a hozzá tartozó munkafüzettel, amit otthon is tudsz csinálgatni, és a legtöbb oktatónak megvana CD, amin a vizsgához hasonló program van, azon is tudsz gyakorolni sokat. Ha belehúzol, és esetleg otthon is tudsz gyakorolni vezetni, simán meglesz.
Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!