Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Toyota vagy Mazda a jobb...

Toyota vagy Mazda a jobb választás?

Figyelt kérdés
Melyik a megbízhatóbb,olcsóbb és jobb?Ha van más márkáról is pozitív vélemény, szívesen meghallgatom.
2011. jún. 14. 20:34
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%

# 8 - as:

Wankel motort most hagyjuk, az elég réteg dolog, már nem is gyártják.

A mazda az első 6-os óta számít sportosnak, azelőtt nem voltak izgalmas autóik, 626 pl.

Melyik mazda van kihegyezve?

benzinesek:

Mazda 6

1.8 - 120LE, 2.0 ( 2008-2010 147LE utána: 155LE), 2.5 170LE

Toyota 1.8 vvt - 148LE, 2.0 152-e tájéka

dízelek:

Mazda: 2.0 140LE, 2.2 - 123 / 163 / 180

Toyota: 2.0 D4D - ~123LE, 2.2 D-CAT 150 és 177

Hol van kihegyezve a Mazda a Toyotához képest?

Kérdező:

Mindkettő megbízható, Top 10-ben mindig benne vannak megbízhatósági listákon, a Toyota általában top 3-ban is.

A Mazda dízelek részecskeszűrői sok városi használat mellett problémásak szoktak lenni.

A Toyota-ak kicsit tohonyább gázreakciójú, nem annyira közvetlen autók, gyakran unalmasként jellemzik őket. Általában az utastérben használt anyagaik jobb minőségűek + kisebb menetzaj jellemzi őket.

A Mazdák utastéri anyagokban az átlag alatt vannak(sok kopogós műanyag), zajosabbak is. Viszont állítólag jobb őket vezetni, közvetlenebbül reagálnak.

Ergonómiában/praktikumban jókat szoktak írni mindkét márkáról.

Árban újonnan (azonos kategóriában)hasonlóak, használtan is jól tartják az árukat, talán a Toyota egy kicsivel értéktartóbb is.

2012. okt. 27. 16:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly tavasszal vettem Mazdát és én is ezen a 2 márkán gondolkodtam. Mazdám volt előtte is de gondoltam átnyergelek a Toyotára(előtte meg Nissanom volt), de elolvastam 100 népítéletet a totalcaron, meg ezer más cikket és maradtam a Mazda mellett, nem bántam meg.

De ez a 2 márka nagyon jó, nem nyúlsz mellé egyikkel sem.

Aki a Vankel motort írta az meg nem ért hozzá, csak az RX-8-asban volt ami sportkocsi.

2013. okt. 9. 09:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg Mazdát használtan kicsit olcsóbban kapsz, Toyota jobban tartja az árát. Meg nem mindegy, hogy milyen évjáratot veszel, új típusból az elsőt nem érdemes megvenni, mert azok nem eléggé kiforrottak.
2013. okt. 9. 09:34
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"A Mazdák utastéri anyagokban az átlag alatt vannak(sok kopogós műanyag), zajosabbak is."

Ezt cáfolom, 2000-től már nagyon jók az anyagok a Mazdákban is. Anyámék új Chevroléjében ezerszer gagyibbak a műanyagok, mint a 10 éves Mazdámban. Abszolút nem kopog és zörög benne semmi...Kormánya baromi finom fogású...

2013. okt. 9. 09:37
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
#9 te rettentően ostoba vagy még hogy a Vw nincs a 10legjobbban? Eszedet hol hagytad ? Top 3nak is inkább az első közöt kell keresni és az első helyen is német autó lesz.! Felelmetes hogy ilyen ostoba emberek internethez jutnak.
2016. júl. 26. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!