Toyota vagy Mazda a jobb választás?
# 8 - as:
Wankel motort most hagyjuk, az elég réteg dolog, már nem is gyártják.
A mazda az első 6-os óta számít sportosnak, azelőtt nem voltak izgalmas autóik, 626 pl.
Melyik mazda van kihegyezve?
benzinesek:
Mazda 6
1.8 - 120LE, 2.0 ( 2008-2010 147LE utána: 155LE), 2.5 170LE
Toyota 1.8 vvt - 148LE, 2.0 152-e tájéka
dízelek:
Mazda: 2.0 140LE, 2.2 - 123 / 163 / 180
Toyota: 2.0 D4D - ~123LE, 2.2 D-CAT 150 és 177
Hol van kihegyezve a Mazda a Toyotához képest?
Kérdező:
Mindkettő megbízható, Top 10-ben mindig benne vannak megbízhatósági listákon, a Toyota általában top 3-ban is.
A Mazda dízelek részecskeszűrői sok városi használat mellett problémásak szoktak lenni.
A Toyota-ak kicsit tohonyább gázreakciójú, nem annyira közvetlen autók, gyakran unalmasként jellemzik őket. Általában az utastérben használt anyagaik jobb minőségűek + kisebb menetzaj jellemzi őket.
A Mazdák utastéri anyagokban az átlag alatt vannak(sok kopogós műanyag), zajosabbak is. Viszont állítólag jobb őket vezetni, közvetlenebbül reagálnak.
Ergonómiában/praktikumban jókat szoktak írni mindkét márkáról.
Árban újonnan (azonos kategóriában)hasonlóak, használtan is jól tartják az árukat, talán a Toyota egy kicsivel értéktartóbb is.
Én tavaly tavasszal vettem Mazdát és én is ezen a 2 márkán gondolkodtam. Mazdám volt előtte is de gondoltam átnyergelek a Toyotára(előtte meg Nissanom volt), de elolvastam 100 népítéletet a totalcaron, meg ezer más cikket és maradtam a Mazda mellett, nem bántam meg.
De ez a 2 márka nagyon jó, nem nyúlsz mellé egyikkel sem.
Aki a Vankel motort írta az meg nem ért hozzá, csak az RX-8-asban volt ami sportkocsi.
"A Mazdák utastéri anyagokban az átlag alatt vannak(sok kopogós műanyag), zajosabbak is."
Ezt cáfolom, 2000-től már nagyon jók az anyagok a Mazdákban is. Anyámék új Chevroléjében ezerszer gagyibbak a műanyagok, mint a 10 éves Mazdámban. Abszolút nem kopog és zörög benne semmi...Kormánya baromi finom fogású...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!