Miért nem gyártanak visszatekerés-biztos kilométerórát?
De ha teszem azt, hogy valaki mégis megoldja ezt a problémát, akkor jön valaki aki azt mondja, hogy
"nem visszatekerem a km órát, hanem előre addig amíg körbe nem fordul és el nem éri azt az értéket, ami nekem szimpatikus"
Ha nem lenne elvárás az, hogy a 20 éves dízelautóban ne legyen több százezernél, akkor senki nem tekergetné.
Csak igyekeznek kielégíteni az irreális vásárlói igényeket, így aztán mindenki örül.
Azért, mert a kilométeróra visszatekerése nagyon hasznos dolog. A gyártónál könnyű eltitkolni a véletlenszerű próbafutásokat. Kicsit fékpadra teszik az autót, fut 5-10 percet és a közben megtett pár kilométert törlik. A vevő ugyanis nem venné meg, ha mondjuk 10 km lenne az órában. Vagy mondjuk a kereskedők tudják manipulálni az egyébként eladhatatlan tesztautók jókora futásteljesítményét. Nem ment az egy év alatt 25.000-et, nincs ott baj... Illetve az autógyárak sem hülyék: tudják, hogy ez kell a népnek, illetve a kereskedőknek. Tekergethető óra, hogy el tudják adni használtan is, mert a vevők mániákusan ragaszkodnak a kilométerálláshoz. Akkor hadd kapják meg! Ha valaki elkezd tekerhetetlen órát szerelni az autóba, akkor a használtpiacon kevésbé lesz kelendő a jármű.
De a baj tényleg a vevőkkel van: mindenük a kilométerszámláló állása. Nem figyelik a belső tér állapotát, a motor hangját és füstjét, csak a bűvös 5-6 számot vizslatják, mer' az a biztos. És ahogy előttem is írták, elvárják, hogy az autó alig fusson pár tízezret, még akkor is, ha gyanúsan olcsó. Sőt, lehetőleg új autót szeretnének, de a használtpiaci ár töredékéért. Ha pedig erre van igény, hát megkapják...
Mondjuk én konkrétan nem a kilóméter óra állását nézem autóvásárlásnál!!
Én az állapotát nézem!! Attól még hogy egy autó 110ezreket ment attól még lehet egy rakás hulladék!!!
és attól még hogy ment 200-300valahányezer kilómétert attól még lehet igen is jó gépezet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!