Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyert van az hogy a hatsoker...

Milyert van az hogy a hatsokerek meghajtasu autok gyorsabbak az elo kerek meghajtasunal?

Figyelt kérdés
Elvileg nem ugyan angyival kellene menjen mind a keto ha ugyan olyan motor van benne? Mibol ered az a + ami az elsomeghajtasunak nincs?
2011. jún. 12. 14:43
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
a fotengely az omegae maradna
2011. jún. 12. 22:01
 12/18 anonim ***** válasza:
Légy oly' kedves, magyarázd már el, hogy mely motor alkatrészeit szeretnéd házasítani... Miért jó neked, hogy egy Astra C16 vagy X16 motorjába egy Omega X20-as főtengelyét szereled? Feltéve, hogy egyáltalán bele lehet szerelni, amit erősen kétlek. És mégis miért cserélnéd ki a főtengelyt? Mi köze ennek a beépíthetőséghez? Ugyanúgy keresztben áll a motor, a leömlők alatta kanyarodnak hátra, a szívósor a tűzfal felé áll, a motortartó bakok sem "jó" helyen vannak... Egyáltalán mit szeretnél?
2011. jún. 12. 22:20
 13/18 T5- ***** válasza:

Nem ez nem így működik. Jól mondta előttem a kolléga, hogy kivitelezhetetlen. A C14 és C16 (tetszés szerint X egyébként csak a környezetvédelmi besorolást jelöli) ami csereszabatos, mert ott a löket hoszza tér el csupán. Egy 1,6-os dugóit, karjait, nem tudod belerakni egy 20-as blokkba, és egyébként is mi értelme lenne? Ezt fordítva szokás csinálni. A kicsiből csinálnak egyel nagyobb tesót, úgy, hogy kívülről semmi nem látszik, nem pedig egy 2 lites hengert "szűkítenek" le 1,6-osra. Nem tudom, abba belegondoltál, hogy akkor hivatalos motorcserét kéne csinálod? Akkor miért nem jó 20-asnak. Nem fogsz tudni hosszmotort építeni az Astrádba úgysem. Ne haragudj, de olyan kérdéseket teszel fel, hogy ezekből igen csekély műszaki tudásodra lehet következtetni.

Úgyhogy amit szeretnél azzal jobb, ha megbarátkozol, hogy nem, azaz nem lehet megvalósítani.

De ha mégis, belefarigcsálsz egy hosszmotort. Akkor a váltód, hol fér el, mert nincs neki hely szorítva. És a kardán? És hova fog hajtani? Hátul nem fér el, mert a tank nem úgy van, és még ha brutálisan kiszélesíted, mert az Omega szélesebb, és tegyük fel, valahogy felcsatolod, akkor sem fogod tudni rendesen helyére illeszteni. Kuka ötlet ez van, barátkozz meg vele.

2011. jún. 12. 23:17
 14/18 anonim ***** válasza:

Mert bátrabban vezethetőek.

Egyébként meg mókolj,gombokért van komoly Omega.

[link]

2011. jún. 12. 23:27
 15/18 A kérdező kommentje:
Megertetem halott otlet volt ez. En se voltam biztos benne ezert kerdeztem meg. Lenne meg egy kerdesem es bocs ha idegesitlek ezekel a kerdesekel tudni szeretnem mit lehet es mit nem. Van egy opel omega annak a 2.0 motraba lehetne-e tenni 1.6os dugatyukat es huvelyeket ugyertem a robanoter lenne 1.6 a blok 2.0 es a fotengely is 2.0 meglehetne-e valositani az elkepzelest?
2011. jún. 13. 08:39
 16/18 anonim ***** válasza:

kb. 10* kérdezték meg előttem, hogy MIT AKARSZ, MI A CÉLOD? Áruld már végre el!

A trükközős kérdéseidből nem derül ki mit szeretnél valójában...

Ha 2-es motort akarsz, akkor vegyél egy 2-es motorú kocsit és kész. Ha pedig 1.6osat akarsz, akkor vegyél 1.6osat.

A gyártók jellemzően olyan márka és típus palettát alakítanak ki, hogy mindenki megtalálja a hozzá illőt, így sportosabb autókat is készítenek hátsó kerék hajtással, értelemszerűen nagyobb és erősebb motorral.

Ha ilyet akarsz akkor vegyél ilyet. Ha pedig családi autót akarsz, akkor vegyél egy astrat. Ilyen egyszerű.

2011. jún. 13. 10:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem értem, mit szeretnél. Miért jó neked, hogy az 1.6-os motorba a kétliteres főtengelyét passzírozod bele? Nem is könnyű egyébként, mert az 1.6-os lökete 81,5 mm, a kétliteresé meg 86 mm. Ha még össze is tudod házasítani a főtengelyt a hajtókarokkal, akkor is 2,25 mm-rel szint fölé jár a dugattyú, nem kizárt, hogy belever a hengerfejbe. De mondjuk én abban sem vagyok biztos, hogy a nyugvócsapágyak mérete és a forgattyúcsapok távolsága megegyezik a két motorban. Egyáltalán mit szeretnél elérni ezzel?
2011. jún. 13. 10:14
 18/18 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat megertetem extran halott otlet volt az egesz.
2011. jún. 14. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!