Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a nehezebb F1 vagy...

Melyik a nehezebb F1 vagy IndyCar?

Figyelt kérdés
Megnéztem az Indy500-at és hát egy durva verseny volt. Nagyon izgalmas, és nem tűnt annyira egyszerűnek mint azt az ember így látatlanban gondolná. Feltűnt hogy a nevezési listán rajta volt Scott Sped aki korábban F1-es majd NASCAR versenyző volt de kvalifikálni sem tudta magát. A szintén volt F1-es Sato meg pár kör után kiesett. Persze Sato meg Speed nem éppen az F1 krémje, de azért nem voltak olyan bénák, az indybe meg sehol nincsenek. Akkor hogy is van ez hogy az F1 a legjobb? Mert nem úgy tűnik ebből. Ráadásul nekem az keményebbnek tűnik, hogy vannak oválok meg utcai és épített pályák is. Többféle vezetési stílust követel meg. Mi erről a véleményetek?
2011. jún. 6. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem lehet összehasonlítani. Ugyanúgy szenvedne egy indys pilóta is egy forma 1-esben. Egy forma 1-es is szenved pl. a rallyban, lásd raikonnen.
2011. jún. 6. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Nincs úgy, hogy az F1 a legjobb. Talán az a legnépszerűbb. Az Indy és a Nascar többnyire csak az USA-ban ismertek. Legalábbis én egy nevet se tudnék onnan mondani. Bár én a F1 mellett WTCC-t nézek évek óta.
2011. jún. 6. 13:04
 3/9 Pityeeesz ***** válasza:

Az IndyCarban versenyezni jóval összetettebb feladat mint máshol, mert itt egyrészről az autók nincsenek agyon automatizálva, másrészről sokféle pálya van. Az F1 csak épített pályán megy. A nascar meg csak oválon. Az IndyCar megy mindkettőn, és az nem mellesleg a világ leggyorsabb versenysorozata, oválon 380 körüli végsebességek vannak ilyen tempónál azért komoly feladat az autókat pályán tartani a versenyzőket érő erőhatásokról nem is beszélve. Ja és azt már meg sem említem hogy nagyobb múltra tekint vissza mint az F1 meg nascar együtt.

F1 meg lassan semmilyen szinten nem csúcskategória. Az autók elavultak a GP2-ben lassan fejletteb a technika mint ott. A versenyzők is inkább celebek mintversenyzők, szóval inkább egy jól összerakott show mint autóverseny, ami mögött egy elég komoly marketing gépezet van.

2011. jún. 6. 18:22
 4/9 anonim ***** válasza:
igen a wtcc az jó és én is nézem,jobb lenne ha az rtl mindig adné de az f1-et is nézem és az elsőnek valószinüleg igaza van!
2011. jún. 6. 18:46
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem arra irányult a kérdésem hogy ki mit néz :)

A WTCC a két 10 perces versenyével meg a sokadvonalbeli versenyzőivel nálam nem üti meg azt a szintet amit autóversenynek lehet nevezni. Néha én is nézem jókat nevetek az amatőr hibákon, de sajna ettől még egy vicc ez a sorozat.

2011. jún. 6. 18:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Egy oválpályás versenyt akkor sem tudnék végignézni, ha megkötöznének a tv előtt. Szerintem ritka unalmas, néha néha egy baleset ami izgalmas tud lenni egyedül. Amúgy szerintem messze a rally a legizgalmasabb autósport.
2011. jún. 6. 18:59
 7/9 Pityeeesz ***** válasza:
Hát én a rallival vagyok így. Még egy összefoglalót nem bírtam végignézni pedig próbáltam. Csak mennek mennek, a versenyzőket nem is merik egyszerre ráengedni a pályára mert már az is meghaladja a képességeiket, meg lassúak, ráadásul a wrc-ben újabban csak női autókkal mennek. Régen volt Impreza meg ilyenek most meg fiesta meg c4. am is beszélve hogy a legnagyobb sztárok ilyne 40-50 éveen mindenhonnak kicsúszott versenyzők. Hát nem egy színvonal.
2011. jún. 6. 19:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Mégegyszer a kérdés ne marra vonatkozott hogy ki mit szeret. A WRC is jó meg a WTCC is de mindekettő másodvonalbeli sorozat(vagy még az sem). A kérdésre válaszoljatok légyszi :) Köszi!
2011. jún. 6. 20:58
 9/9 anonim válasza:

Nyilván egyén, vagyis pilóta függő ez. Van aki az f1ben boldogul nehezebben, van aki az indyben (most nyilván olyan pilótákról van szó akik kipróbálták magukat mind2 bajnokságban).

Mindenesetre a te fenti két példáddal ellentétben én inkább olyanokat tudnék mondani akiknek az f1be tört bele a bicskája... pl. Michael Andretti 93ban (Senna: 5 győzelem, VB 2. hely, 73 pont, Andretti: egy 3. hely, VB 11. hely, 7 ppont :) ), vagy Bourdais. Igaz, Villeneuvenek és Montoyának meg mind2 ment, ez is igaz.

Meg nekem csomó olyan név jut eszembe akinek az indy is ment az f1 után: pl. Emerson Fittipaldi, Mansell (az f1ben 12 évet várt a bajnoki címre, az indyt elsőre megnyerte).

Ja, és a Satos példád már nem is igazán jó, mivel azóta már polet is szerzett és dobogós is volt.

2012. máj. 15. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!