Skoda Fabia matrix 1.4 mpi kocsimba most kéne olajcsere 100. 000 km van benne 2003évjáratu milyen motor olajat kéne beleraknom? Persze nem a legdrágábbra gondoltam
Akkor keresd meg a legolcsóbb 10W-40-est a Tescoban és azt. Olajszűrőt is cserélj!
Egy 1.4 Skoda motorba tökéletes.
Amúgyis csak a sznobizmusra hajlók hiszik azt,hogy csodakocsi lesz az ezres Suzukiból ha Castrol Magneticcal simogatja belülről.
Nincs érezhető kölönbség átlag autónál átlagos vagy akár legolcsóbb olajnál ha cseréled 8-10 ezrenként hidd el és írjanak utánam bármit az okostónik.
Ja én is VIP CAR motorolajat töltöttem a kocsiba persze csak egy Marutiról van szó amit nem sajnálok és nincs vele különösebb gond csak gyakrabban cserélem le de azért az Opel Astrámba nem tölteném bele.Én Valvoline MaxLife-ot tennék bele ami 100.000 kilométert futott autókra lett fejlesztve.
Kb 6-7000 ft 4 liter ami szerintem nem sok és legalább jó minőségű motorolaj.
Nem értek egyet ! A Tesco-ban csak sz@r van a motorolaj minősége konkrétan szart se ér ! Újra centrifugált ,ne ragozzam tovább milyen ...... Nem hiszem ,hogy valaki annyira spúr ,hogy sajnáljon egy középminőségű olajat ..!
Remélem az olyan gazdit az út mellet hagyja szakadó esőben :))))) ...........
10W-40 a lényeg nem a márkanév.
Olcsó,középminőség,spúr??
Érdekes még SOHA nem hallottam-olvastam olyat,hogy egy autó motorjának baja lett volna az olcsó olajtól vagy,hogy az olcsóbb gyengébben ken ...
Persze nem egy padban ültünk de bárkit megkövetek és elnézést kérek tőle ha ez nem így van.
Miként elvárom a megkövetést ellenkező esetben.
Nos? Kivel fogadhatok vmi. tétben az igazamért? Ha csak nem "hangemberek" fröcsögnek itt is.
Nem vitázunk,véleményt cserélünk.
"Érdekes még SOHA nem hallottam-olvastam olyat,hogy egy autó motorjának baja lett volna az olcsó olajtól vagy,hogy az olcsóbb gyengébben ken ... "
Ennek az ellenkezőjét bizonyítsd be nekem kérlek.
Nem fogod tudni és ezt lefogadom. Autóm az autódért?? :))
Az egy más kérdés,hogy idegenkedsz az újra felhasznált olajtól de ha valóban tré volna akkor a legnevesebb cégek nem rizikóznának - márpedig ők is újrafeldolgozás pártiak.
Sok száz autóm volt,még több átment a kezeimen.
Autószerelőket ámulatba ejtő sztorijaim vannak érdekes hibajelenségekről.
Olcsó olajtól elégtelen kenés,attól kerepelő hidrotőke,égett vagy sérült csapágy,megszorult motor nincs köztük.
Ha hiszed ha nem,utána is olvastam,tessék pár szemelvény.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__170..
ÁLTALÁNOS találgatások,dilettánsok,tudattalanok,okostojások.Vélemények.
Semmi konkrétum,egyetlen olyan sor sincs sehol ami úgy kezdődik,hogy "bizonyítottan az olcsó olajtól károsodott az autóm motorja" vagy "silány olajtól beállt a motor,pert nyert Gipsz Jakab a NAME olajtársasággal szemben".
Szóval olcsó húsnak híg a leve - de az olcsó olaj nem híg.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!