Max.600e forintos keretben milyen min.100 le-s autót ajánlanátok? Érveket is kérnék, megbízható autót keresek hosszú útra is (németo/ausztria). Van ilyen egyáltalán?
Honda, Galant, Toyota.
itt megvan a japó minőség, tehát em kell minden héten szerelni, japán bontókban elég olcsó az alkatrész és megbizhatóak.
nekem van Galantom is meg Civic is tesómnak Legend és az se rossz
Német autó legyen mert az megbízható és olcsó a fenntartása.
Vásároltam néhány japán verdához utángyártott motyót (UNIX) és bontottat (Jap-Ker) és 3x annyiba került mint hasonló Opelba vagy Vw-be de akár Nercibe is.
aki ilyet mond hogy "inkább járna trabival vagy daciával mint Suzukival" az hülye!, még ha a kérdező is.
Kívánom hogy vegyél csak valami 20 éves német roncsot és vidd a pénzed havonta a szerelőhöz vagy a bontóba az "occsó" alkatrészekért.
Mert ha Japán kocsit vennél ahhoz talán nem kéne hozzányúlni, és lehet hogy drágább hozzá az alkatrész, de viszont nem is kell cserélni félévente-évente, hanem kb 5 év alatt 1x.
Én biztos hogy nem vennék Suzukit!Pláne nem régi swiftet és nem azért mert sz.ar autó,mert a motorja az elnyűhetetlen,de karambolozni nem karamolozzál vele,mert élve nem biztos hogy kiszálsz,papír vékony lemezek!És ráadásul egy tömeg márka,minden igénytelennek olyan van:)Bocsi senkit nem akarok megbántani,de ezért a pénzért amennyiért a kérdező akar venni,ezért simán kap egy mazdát,hondát,toyotát,mitsut!Ezek is japánok és mégsem suzuki!
Ezeket bátran ajánlom neked!!!El olvashatod ezekről a totalcaron a véleményeket csak jókat mondanak és én tapasztalatból mondom hogy ezek pöpec járgányok és még 5-6 év múlva is használhatod gond nélkül!!!!Remélem rám hallgatsz és jól döntesz!Ezeknél jobbat és megbízhatobb autót nem fogsz találni,ezekben van légzsák dupla,és valamelyikben még klima is!
Suzukiról: Nekem volt egy régi Swiftem, 1.0-s.
A motorja: Nehezebb vele előzni, nincs nagy végsebessége (Németországban pedig van ahol lehet tolni). Ami előny: 17 éves létére 1 év alatt semmit nem kellett kicserélni, pedig első autóként nyúztam amennyire lehetett és voltam vele háromszor Erdélyben, egyszer Szlovákiában tehát bírja a hosszú távot. Amikor megvettem, a nívópálca nem ért bele az olajba. Gyorsan öntöttem rá dízelolajat (az volta környéken), majd 2 hét múlva olajcsere. Hosszútávon 4,5 literesen fogyasztás, padlógázzal 6-7, de akkor tényleg oda kellett lépni. A kasztni egy kaki. Télen csúszkál az a pár száz kiló és könnyen törik. A lökhárítót konyhakéssel el lehet vágni, ha 40nel csattansz, akkor eltűnik az eleje.
180ért vettem.
Most egy Nissan Primera-m van. 100 Le, 1.6, (1997) tágas, 6-9 liter helytől és stílustól függően. Jól gyorsul, Japán, tehát megbízható, jobban fekszik az úton, de nem tudom, hogy mennyire törik (szerencsére...). Ez is volt már 2x Erdélyben, 1x Németországban, de semmi probléma nem volt. Nagyon meg vagyok vele elégedve mert halk, jól megy, tetszik, megbízható. 400ért vettem.
Áron alul vettem, de a 650 azért kicsit soknak tűnik.
Az első oldalon levő Mercikről két indok miatt is lebeszélnélek...ha 600.000-ed van autóra akkor gondolom a benzinköltségét és adóját is nehezen tudnád fizetni egy 2.5-3 literes autónak, másrészt ennyiért nem biztos hogy ekkora autót kéne nézni, fontos hogy vételkor az első az autó állapota legyen és csak másodlagos a típus, sajnos elég ritka a tisztességesen szervízelt és karbantartott autó. Ha Németországba is ingázol akkor gondolom hozol-viszel, tehát sejtéseim szerint kombira lenne szükséged, valamint fontos hogy ha valamennyire számít a dinamikus autózás is akkor ne a leggyengébben motorizált alaptípusok közül válogass. Ja és még nagyon fontos: nincs olyan autó amire nem kell költeni. Én ilyesmiket ajánlanék:
Fiat Marea: [link]
Audi 80: [link]
Toyota Carina: [link]
Peugeot 306: [link]
Opel Astra: [link]
Hali! nézd meg pls amit ehhez a kérdéshez írtam, minden benne van, annyi hogy kihagytam, 1.9-esről van szó.
Felejtsd el a sok 17-20 éves nethuszárt, ne márkát, motortipust vegyél, pláne ennyi pénzért. Mindent leirtam ami lényeg, hogy miért ezt kell venni. Régi mercit felesleges venni, drágább fenntartani és sokat eszik általában. Hátsókerekes. Ha közlekedni akarsz nem kell hátsókerekes mert fas zság. Régi japánt megint nem szabad venni mert drága az alkatrész. Angol (rover) kocsit megint nem szabad venni, mert amennyi elektronikus bajai vannak, a rosseb akar vele szivni.
BENZINEST nem szabad venni. SUZUKIT nem szabad venni. Olvasd el ezt és ennek megfelelően nézz körül a hahu-n.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__511..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!