Robogóra vegyek új kipufogót vagy javítsam?
Ez egy kétütemű Gilera Stalker robogó. Szét van rohadva a hengerből kijövő könyök és hozzá csatlakozó kipufogó első része. Elméletileg ez csak egy egy vas cső, amit aránylag olcsón ki lehetne cserélni. A motor azon kívül hogy hangos, most sokat fogyaszt ( 6 liter ) Kb 25 ezer km van benne.
A kérdésem az lenne: hogy ha javítom akkor helyre áll a normális fogyasztás, vagy a kipufogó dob belseje is tönkre ment ennyi használat után? Nagyon drága az új kipufogó, de a javítás is pénzbe kerül. Nem szeretnék fölöslegesen pénz kidobni a javításra ha nem fogja megoldani a magas fogyasztását a motornak.
Köszönöm! Igaz még erre a lehetőségre nem gondoltam, jó hogy eszembe juttattad. Mondjuk az egy kicsit még gondolkozom, hogy vegyek e használtan kipufogót. Bontani általában lestrapált motorokat szoktak. Elhasznált kipufogóm már nekem is van. Igazából csak arra lettem volna kíváncsi, hogy érdemes e hegesztetnem. Mert nem a hangja zavar legjobban, hanem a fogyasztása. Kétütemű motoroknál a kipufogó sokat befolyásol a fogyasztásban és a teljesítményben.Azért írtam ezt a kérdést hogy hátha valaki már volt hasonló cipőben, és elmondja a tapasztalatát. Így megkímélne engem a hibás döntéstől.
De azért nem vetem el a te javaslatodat sem. Biztos hogy lehet valahol jó állapotú kipufogót venni. Csak kell hozzá idő és egy kis szerencse is.
első vagyok
Ha javíttatod akkor azt csak nagyon hozzáértő szakemberrel végeztesd, mert ahogy te is írtad 2t motoron nagyon sokat számít a kipufogó. A leömlő formája, íve is sokat számít. A gyári kipufogóknak eléggé kanyargós ez a része a fojtás miatt, szóval ha cseréltetni akarod ezt a részt akkor nagyon pontosan kell lemásolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!